Скоро завършва обновяването на площада до паметника на Патриарх Евтимий в столицата

Реконструкцията на стойност 214 000 лв. се извършва със средства от общинския бюджет

Днес, 3 октомври, кметът на София Йорданка Фандъкова провери изпълнението на строителните работи по обновяването на площадното пространство на паметника на Патриарх Евтимий.

Реконструкцията  започна в края на август, а в средата на октомври ще завърши напълно обновяването на пространството около паметника.

Стойността на проекта за реконструкция е около 214 000 лв., осигурени от бюджета на Столичната община.

В момента се поставя настилка от  плочи в два цвята, ще има художествено осветяване на паметника, декоративна растителност, озеленени площи и чешма от гранитни масиви, посочи Йорданка Фандъкова при проверката.

Предвиждат се и рампи за детски колички и  хора с увреждания.

Допълнително ще се ремонтира и част от тротоара по бул. „Васил Левски”, предстои и засаждането на нови над 30 дървета в района, каза още столичният кмет.

Фандъкова  разясни, че от 1 октомври е започнало монтирането на фенерите в Борисовата градина – част от много голям проект, който ще включва и видеонаблюдение на парка, а целият проект  ще бъде завършен  в края на ноември.

Кметът  припомни, че ремонтът на кръстовището при Телевизионната кула трябва да бъде готов също в края на ноември, а до края на годината се очаква да приключи изграждането на кръстовището на бул. „Акад. Иван Евст. Гешов” и бул. „Георги Софийски”.

Следващата година се планира да започне изпълнението на още две кръстовища – на булевардите „България” и „Акад. Иван Евст. Гешов”, както и на Семинарията.

Споделете: