Списание Forbes отличи със специална награда УниКредит Булбанк

Банката получи отличието за е-банкиране

Българското издание на международното списание Forbes присъди  специална награда на е-банкирането на УниКредит Булбанк на церемонията по връчване на първите награди Forbes E-volution Awards, съобщиха от пресцентъра на банката.

Е-банкирането  включва интернет банкирането Булбанк Онлайн и банкирането през мобилни устройства Булбанк Мобайл. Авторитетното списание за първа година събра целия дигитален пазар в България, за да отличи най-иновативните съвременни практики в информационните технологии.

Наградата беше връчена късно снощи от главния редактор на Forbes България Йордан Матеев. УниКредит Булбанк беше представена на събитието от главния изпълнителен директор Левон Хампарцумян, от директора „Банкиране на дребно“ Паскуале Джамбои и Юлиян Влахов, директор на управление „Алтернативни канали“ в Банкиране на дребно.

УниКредит Булбанк отчита нарастване от 65% на потребителите на онлайн банкирането Булбанк Онлайн за последната година. Това потвърждава тенденцията за използване на все повече банкови услуги през интернет и мобилни устройства. Онлайн банкирането Булбанк Онлайн има към момента над 230 000 клиенти, 70 000 от тях се възползват от него ежедневно.

Мобилното приложение Булбанк Мобайл, което стартира в края на 2011г. има около 19000 клиенти.  Булбанк Мобайл е иновативно и лесно за използване приложение за мобилно банкиране без аналог в България.

То предоставя удобство на клиентите да имат достъп до сметките си не само от дома и офиса, но и когато са в движение. Използва се на всички мобилни оператори и за над 2000 модела масово разпространени мобилни телефони с операционни системи iOS, Adroid, Symbian и др.

С мобилното банкиране на УниКредит Булбанк могат да се следят и контролират движения и налични средства по сметки – разплащателни, пакетни, спестовни, депозитни, сметки на кредитни и дебитни карти; да се превеждаш пари в страната; да се прехвърлят средства от една сметка в друга; да се обменя валута; да се погасяват задълженията по кредити и кредитни карти и други.

Булбанк Мобайл е носител и на приза за „Най-добро технологично решение“ в рамките на годишни награди за онлайн ефективност и маркетинг на Webit Bulgaria 2012.

Споделете: