Столицата е градът с устойчиво инфраструктурно развитие

Над 2 млрд. лв. безвъзмездни средства са инвестирани за 3 години в инфраструктурата на града

Отличието „София е град с устойчиво инфраструктурно развитие” получи столицата в класацията на Дарик радио и в.”24 часа” за най-добър град за живеене.

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи приза от вицепремиера в служебното правителство Екатерина Захариев, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Инвестициите в устойчиво инфраструктурно развитие е най-голямата оценка за екипната работа на общината и партньорството с държавата, каза кметът на София Фандъкова.
Оценката за устойчиво инфраструктурно развитие” е за работата на екипа на Столична община, който работи по инфраструктурните проекти на града, каза кметът Йорданка Фандъкова.

В началото на месеца столичното метро получи международна награда от Клуба на световните търговски лидери в Париж за качествено изпълнение и управление на проекта.

В условията на криза само за последните три години в София са инвестирани в инфраструктурата на града над 2 млрд. лв. безвъзмездни средства. Това означава промяна в условията и средата, в която живеят хората, посочи също кмета Фандъкова.

Класацията се провежда за шеста поредна година и е съвместна инициатива на Дарик радио и в. „24 часа”. В проучването участие взеха 27-те областни града, които бяха оценявани по 29 критерия.

Споделете: