Студенти ще разработват идеи за „Моята банка на бъдещето“

Студенти от 5 университета ще участват в програмата, която се провежда за 3-та поредна година

unikredit

За трета поредна година студенти от пет университета ще участват в програмата „Моята банка на бъдещето“ на УниКредит Булбанк, съобщиха от пресцентъра на банката. Това са Великотърновският университет Св. Св. Кирил и Методи, Икономическият университет – Варна, Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов, Университетът за национално и световно стопанство и Висшето училище по застраховане и финанси.

Студентите са разпределени в пет екипа, а проектите, по които ще работят са Банкиране в социалните мрежи, Създател на банкови продукти, Банката – средище на бизнеса, „ЗА“ следващите 50 години и UniCredit App Challenge.

УниКредит Булбанк реализира инициативата „Моята банка на бъдещето“ за трета поредна година съвместно с онлайн платформата www.kosher.bg. Младежите ще разработват проектите си през следващите два месеца с подкрепата на мениджъри от банката. В същото време за студентите ще бъдат организирани и специални обучения.

В началото на декември екипите ще представят разработените си проекти пред жури с председател директора „Банкиране на дребно“ в УниКредит Булбанк Цветанка Минчева. Една от наградите  е възможност за младите хора да започнат стаж в банката през 2015.

В предишното издание на програмата „Моята банка на бъдещето“ спечели проектът „Овърдрафт срещу студентска стипендия“, като това беше и първият подобен продукт, реализиран в България.

Овърдрафтът за студенти е част от програма Академична лига, която е разработена в отговор на специфичните финансови потребности на академичната общност в България.

……………………………………

Най-голямата българска финансова институция работи активно в подкрепа на младите хора чрез сътрудничество с Фондация „Заедно в час“, подкрепа и участие в инициативата „Мениджър за един ден“ и др. УниКредит Булбанк работи и по програмата „Моята банка на бъдещето“, съвместно с онлайн платформата www.kosher.bg. Тя е предназначена за студенти от различни университети и специалности, свързани с банковия бизнес. През 2013 г. в отговор на специфичните финансови потребности на академичната общност в България, банката създаде серия от продукти за студенти и преподаватели Академична лига. Един от тях – овърдрафт за студенти – е реализиран именно по идея на участници в „Моята банка на бъдещето“.

Освен възможността за работа по проекти УниКредит Булбанк дава шанс на над 400 студенти всяка година да започнат стаж в банката. Банката подкрепя и проекта „Get Ready 2 Work – Готови за работа!“. Целта на проекта е интеграцията и активната заетост на младежите в неравностойно положение на пазара на труда чрез прилагане на успешни модели за обучение и програми за включване на трудовия пазар от Австрия и Германия. В допълнение чрез Фондация UniCredit and Universities в България са достъпни стипендии за магистърски програми в топ международни университети.

Споделете: