С изложба от Sofia Architecture Week и трансформирана фасада VIVACOM Аrt Hall отбеляза 1-вата си годишнина

17 изложби и над 50 събития се проведоха за една година в пространството за култура на телекома
 

Днес,  19 ноември, VIVACOM Art Hall отбелязва първата си годишнина с откриването на изложба на българска и букурещка архитектура, организирана в партньорство с Камарата на архитектите в България (КАБ) като част от програмата на Sofia Architecture Week 2012.

Изложбата представя  румънска архитектура, която участва в ежегодния архитектурен симпозиум Anuala de Architectura Bucaresti в румънската столица и национален преглед на архитектурата в България за 2012.

По повод годишнината, сградата осъмна и с трансформирана фасада като резултат от конкурса Трансформация, който се проведе през пролетта.

Пространството за култура и изкуство на телекома отвори врати за първи път с изложба от миналогодишното издание на фестивала на 4 ноември 2011.

Само за една година VIVACOM Art Hall се превърна в едно от най-активните пространства за събития, култура и изкуство в страната заради интензивната си програма, включваща повече от 17 изложби и 50 събития.

За тези 12 месеца в Телефонната палата се проведоха ключови изложби в програмата на международни фестивали като Sofia Architecture Week, Sofia Design Week, Sofia Paper Art Fest, Water Tower Art Fest и Sofia Contemporary, както и много експозиции на фотография, живопис, видео инсталации и различни форми на съвременното изкуство.

За една година пространството се превърна и в една от най-разпознаваемите локации за различни събития като безплатни лекции и семинари, театрални представления, кръгли маси и дискусии, церемонии и конференции. Фокуси в програмата бяха безплатният курс за съвременно изкуство и специалният пърфоманс за Нощта на музеите и галериите през пролетта, Нощта на учените и гостуването на VIVACOM Art Hall за една нощ в Пловдив по повод Нощта на музеите и галериите там през септември.

Във VIVACOM Art Hall се планират още редица събития, публични лекции и изложби, представящи всякакви форми на съвременното изкуство.

VIVACOM Art Hall е един от най-големите проекти на социалната програма VIVACOM Фонд за следващата година, който има амбицията да представя разнообразни културни проекти, изложби и да се ползва за локация на социално значими събития.

Залата разполага с близо 500 кв. метра на първо ниво в сградата на „Гурко” 4, която е един от паметниците на архитектурата в България и е сграда с водещо значение в историята на българските телекомуникации.

Споделете: