УниКредит подкрепя благотворителен маратон от Букурещ до София

Благотворителният маратон “1000 Balkan Charity Challenge” набира средства в подкрепа на над 15 каузи

 

Около 80 души са се записали за участие в благотворителния маратон “1000 Balkan Charity Challenge” от Букрещ до София и обратно, съобщиха от пресцентъра на УниКредит Булбанк. Най-възрастният участник е на 63 години, а най-младият на 24 години.

Сред състезателите е и инициаторът на маратона главният финансов директор на УниКредит Тириак банк Станислав Георгиев. Преди да продължи кариерата си в УниКредит Тириак Банк той заемаше същата позиция в УниКредит Булбанк. Станислав Георгиев  традиционно се ангажира с различни социални каузи.

Станислав, заедно с още пет участника, сред който и една дама, ще измине цялото разстояние на маратона от хиляда километра. Останалите участници ще изминават различни отсечки от трасето.

Сред участниците, който ще приемат предизвикателството тичат за благотворителност, е и Еленко Еленков, създател на спортен клуб “Бегач”. Еленков е участвал в маратони в Ню Йорк, Стокхолм, Париж, Берлин, Виена, Амстердам и други.

От румънските участници, впечатление правят имената на Андрей Росу, който е бягал 7 ултрамаратона на 7 континента за 1 година и Габриел Соломон, който е 8-ми в света по ултрамаратон на закрито, изминавайки 208 км за 24 часа на пътечка в мол в Букурещ.

Профилите на всички участници може да видите на сайта на маратона: http://1000balkan.com/en/challengers.

Благотворителният маратон “1000 Balkan Charity Challenge” има за цел да събере средства в подкрепа на над 15 каузи. Инициативата ще се проведе между 10 и 19 ноември. Участниците в маратона ще изминат разстоянието от около 1000 км между Букурещ и София и обратно, набирайки средства, с които да бъдат подпомогнати деца в неравностойно положение, деца с увреждания и възрастни хора в домове в Румъния и България.

Маратонците се очаква да пристигнат в София на 12 ноември около 16 часа на площад Света Неделя в София пред централата на УниКредит Булбанк. Екипът тръгва обратно на 13-ти ноември сутринта за Букурещ.

Всеки от маратонците също ще си избере определена кауза, на която симпатизира най-силно и през десетте дни на маратона ще се опитва да насърчи максимално широк кръг от свои познати, приятели и поддръжници да даряват за нея.

Каузите, свързани с България, са предложени и администрирани от Фондация Помощ за благотворителността в България. Сред тях са: Дневен център за деца с увреждания „Св. Мина“, Стипендии за сираци и полусираци с отличен успех и Домът за възрастни хора и дневен център „Александровска” (Банкя).

Повече информация за всички каузи, включени в маратона, е на разположение на специалния сайт на благотворителната инициатива: http://1000balkan.com.

Като водеща европейска банкова група УниКредит застава зад инициативата със своите банки в България и Румъния – съответно УниКредит Булбанк и УниКредит Тириак банк, които поемат разходите по организацията.

Маратонът ще се организира с логистичната подкрепа на два специализирани спортни клуба – българския „Бегач“ и румънския Ro Club Marathon.

Споделете: