Финансовото издание EMEA Финанс отличи Райфайзенбанк (България) с приз “Най-добра инвестиционна банка”

“Най-добра банка в Централна и Източна Европа и ОНД “ е Райфайзен Банк Интернешънъл АГ

Финансовото издание EMEA Финанс отново отличи Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ)с престижната награда “Най-добра банка в Централна и Източна Европа/ЦИЕ/ и ОНД”, съобщиха от пресцентъра на Райфайзен България.

Наградата бе връчена по време на церемонията “Европейски банкови награди 2012”, състояла  се на 5 юни вечерта  във Виена.

Освен голямата награда, Централното управление на РБИ и няколко дъщерни банки получиха награди в 7 подкатегории.

Централата във Виена бе определена за “Най-добра банка” и “Най-добра инвестиционна банка” в Австрия.

Райфайзен Босна и Херцеговина спечели титлата “Най-добра банка” в страната, а дружествата в Албания, Румъния и Русия бяха определени за “Най-добра чуждестранна банка” на съответните пазари.

Райфайзенбанк (България) спечели приза в категорията “Най-добра инвестиционна банка”.

“Наградите са доказателство, че нашият ангажимент към региона, особено в предизвикателни времена, е забелязан и възнаграден. Благодарение на диверсифицирания ни бизнес модел, успяхме да подобрим офертите към клиентите си и отново да постигнем много добри резултати”, каза Херберт Степич, главен изпълнителен директор на РБИ.

Карл Севелда, заместник главен изпълнителен директор на РБИ, отговарящ за корпоративния бизнес, обясни: “Наградите за Австрия потвърждават подхода ни, ориентиран към клиентите, които оценяват направените специално за тях продукти и финансови решения. Клиентите ни знаят, че могат да разчитат на нас по отношение на качеството и сътрудничеството.”

Клеменс Бройер, член на УС, отговарящ за пазарите и инвестиционното банкиране допълва:  ”Най-важната разлика между успешните и по-малко успешните банки не е стратегията сама по себе си, а и нейното изпълнение, където свършихме много добра работа през 2012 г.”

РБИ получава награда за региона ЦИЕ и ОНД на EMEA Финанс за пети пореден път, като това е втората регионална награда, която банката взима през 2013 г.

EMEA Финанс е двумесечно издание, отразяващо водещи финансови събития, инициирани и повлияни от международната финансова индустрия в Европа, Близкия Изток и Африка – регионът на ЕМЕА. Списанието с централа в Лондон,има над 25 000 читатели, а уеб сайтът му (www.emeafinance.com) и седмичното издание eNews достигат до над 100 000 професионалисти в региона на Европа, Близкия Изток и Африка.

 

 

 

 

Споделете: