Фондация UniCredit & Universities осигурява над 200 хил. евро за стипендии за талантливи студенти

Четири български университета стават партньори на Фондация UniCredit & Universities

Софийският университет „Св. Св. Климент Охридски“, Университета за национално и световно стопанство, Висшето училище по застраховане и финанси и Стопанска академия „Димитър А. Ценов” са четирите български университета, които стават партньори на Фондация UniCredit & Universities. Това съобщиха от пресцентъра на банката.

Партньорствата станаха възможни, след като през тази седмица Джанантонио Де Рони, генерален секретар на фондация UniCredit & Universities и Аналиса Алеати, научен секретар на фондацията, се срещнаха с ректорите на българските университети.

Фондация UniCredit & Universities, която е създадена през 2009 г., осигурява годишни стипендии и специализации в чужбина на талантливи студенти в общ размер от над 200 хил. евро. За стипендия могат да кандидатстват и студенти от други университети в България, ако интересите им са в областите икономика, политически и социални науки.

Фондацията предлага стипендии в три основни направления: подкрепа за обучение, за изследвания, както и за провеждане на научни семинари.

През тази години са планирани 23 инициативи, сред които специална програма за обучение в чужбина, фокусирана върху страни извън програмата „Еразъм“, възможност за стаж в банки от групата и стипендии за най-добри научни доклади. През 2013 г. се очаква да получат финансиране 70 студенти и научни изследователи.

Пълна информация за инициативите на Фондация UniCredit & Universities и начина на кандидатстване може да бъде намерена в интернет на адрес: www.unicreditanduniversities.eu.

Процесът на кандидатстване, което е изцяло онлайн, започва в средата на юни-началото на юли и обикновено приключва през октомври.

 

Споделете: