100 милиона евро ще инвестира в българския бизнес Банка Пиреос България

Различните възможности бяха представени на  серия от срещи-дискусии  в различни градове на България

Банката проведе серия от срещи-дискусии в подкрепа на местния бизнес в различни градове на България

Банка Пиреос България ще инвестира 100 милиона евро, финансирайки както големи корпоративни клиенти, така и успешното развитие на малкия и среден бизнес в България чрез предлагане на гъвкави кредитни решения според конкретните нужди на всеки един клиент. Това съобщиха от пресцентъра на финансовата институция.

Банката проведе серия от срещи-дискусии в подкрепа на местния бизнес в различни градове на България, за да представи детайлно начините, по които би могла да подпомогне развитието на регионалната икономика. Финансовата институция представи стратегически решения за подпомагане на бизнеса и предприемачите в съответните региони. Всички присъстващи на бизнес срещите имаха възможност за лична консултация с мениджъри от централата на Банка Пиреос България и съответните Бизнес центрове, както и да обсъдят проблемите и нуждите на своя бизнес с представители  на ключови звена на Банката.

„Има много пазарни сектори, в които ние вярваме и които бихме кредитирали. Всички експортно ориентирани сектори и компании, като начало. Pазбира се,  земеделските компании, тъй като земеделието е един много здравословен отрасъл за българската икономика. Други икономическите отрасли, към които Банка Пиреос България ще насочи усилията си, са хранителната промишленост, енергетиката, високите технологии… Като цяло на българския пазар има достатъчно здрави и обещаващи предприятия, които имат възможности за развитие и трябва да бъдат подкрепени и затова ние сме готови да бъдем техни парньори” сподели г-н Куцопулос, главен изпълнителен директор на Банка Пиреос България.

 

 

 

 

Споделете: