11 000 ръчно изработени мартеници ще подари Пощенска банка

Мартеничките са изработени от деца и възрастни хора от социални институции

 

Пощенска банка ще дари 11 000 мартенициПо традиция за 1-ви март Пощенска банка поздравява клиенти, партньори и служители с над 11 000 ръчно изработени мартеници с пожелание за здраве и благополучие. За изработката на мартениците банката традиционно си партнира с фондации и социални институции за хора в неравностойно положение. Тази година мартениците са изработени от деца и възрастни хора към фондация „Трета възраст“, гр. Русе и сдружение „Бъдеще за децата с увреждания“, гр. Казанлък, съобщиха от пресцентъра на банката.

Пощенска банка партнира със сдружение „Бъдеще за децата с увреждания“ Казанлък за пета поредна година. Възпитаниците на социалната институция изработват мартенички и картини за коледни картички на банката в специални кръжоци по трудотерапия, които имат важна роля в тяхното развитие. Благодарение на взаимоотношенията си с банката, сдружението успява да финансира редица дейности от първа необходимост – ремонт на сградата, в която се помещава, както и ежегодния летен терапевтичен лагер за децата в гр. Созопол.

Чрез сътрудничеството на Пощенска банка и фондация „Трета възраст“ от град Русе, възрастните хора успяват да се приобщят в рамките на значима социална дейност. Дарените от Пощенска банка средства помагат за подобряването на условията на центъра, който е един от най-активните в страната. Сръчните плетачки майсторят мартеници за клиентите и служителите на банката за пета поредна година.

Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания“, гр. Казанлък, работи за интегриране и социализиране на децата и техните семейства в обществения живот, създаване на условия за достъпна среда и промяна на обществените нагласи към децата с увреждания.

Фондация „Трета възраст“, гр. Русе, работи в полза на възрастните хора от 2001 година. Сред проектите на фондацията са обгрижване на стари и болни хора по домовете, откриване на дневни центрове за възрастни хора и др.

Споделете: