15 моста ремонтират в столицата до края на годината

До края на август  ще приключи рехабилитацията на 7 мостови съоръжения

До края на август  ще приключи рехабилитацията на 7 мостови съоръжения

В програмата на Столична община за 2013 г. са предвидени ремонтни дейности на общо 15 мостови съоръжения, а до края на месец август ще приключи рехабилитацията на 7 от тях. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Общо за последните пет години са ремонтирани 84 обекта. През тази година ще бъдат ремонтирани 15 съоръжения. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на моста на р.Лесновска при с.Челопечене в присъствието на заместник-кмета на София Любомир Христов.

Тази година ремонтираме по-малки мостове с изключение на ремонтирането на надлез Надежда. Там напълно завършихме със всички съоръжения, останаха само трамвайните релси, които ще се ремонтират следващата година, посочи Фандъкова.

Общо 650 000 лева е стойността на ремонта на моста над река Лесновска, с. Челопечене. Мостът над река Лесновска при с. Челопечене обслужва няколко населени места и осигурява връзката между с. Челопечене, с. Ботунец и с. Сеславци с бул. „Ботевградско шосе“ и центъра на София.

Мостът изглежда малък, но всъщност е с много интензивно движение; обслужва около 10 – 12 хиляди души, каза кметът Фандъкова. Съоръжението не е ремонтирано откакто е построено. Част от него е изградена през 40-ти години, а д друга през 60-те.

Ремонтът ще завърши в срок. Той беше направен така, че да не се затваря движението напълно.

Споделете: