2019 г. ще премине под знака на Органик!

Нюанс на зеленото е изборът на Оргахим“ за цвят на годината!

За четвърта поредна година компанията Оргахим със съдействието на водещи дизайнери и архитекти определи цвят и тенденция, която ще повлияе върху предпочитанията в интериорния дизайн и архитектурата през следващите 12 месеца. Изборът падна върху нюанс на зеленото, наречен Органик!

Церемонията се състоя в Амфитеатъра на х-л „Арена ди Сердика“ в София и събра на едно място интериорни дизайнери, колористи, архитекти и експерти в строителния бранш.

Органик се наложи заради универсалността на нюанса и факта, че дългото му съзерцаване успокоява психиката и носи равновесие и хармония, каза Маркетинг мениджърът на „Оргахим“ Емил Кунчев.

„Той е част от основните цветове на природата и дава представата ни за чиста среда, чиста храна, обновяване, мъдрост, равновесие. Щастлив съм, че избрахме цвят, който носи живот“, подчерта Емил Кунчев.

От психологична гледна точка цветът Органик бележи функцията „усещане“ (функцията на действителното). „Нюансът е мек, успокояващ, а добавянето на бяло и бежово в зеленото му придава пастелност и усещане за чистота и преходност“, коментира доц. д-р Албена Павлова от Нов български университет.

„Точно този нюанс на зеленото и съдържащото се в него бяло, добавя различни носталгични нюанси и изразява желание за връщане към корените и традициите. Зеленото носи свобода и промяна, но в цвета Органик те са овладени, толерантни и в известна степен невинни, благодарение на бялото“, подчерта арх. Емил Мечикян.

Носталгията към миналото вече бележи различни сфери от живота ни – интериор, продукти, мода, изкуство, храна.

„Тази носталгия съвсем естествено наложи винтидж модата – завърнаха се характерните форми и пастелните цветни гами от онези години, разбира се в нов контекст и прочит“, коментира интериорният дизайнер Ирина Иванова от INTRO Design Studio.

Според нея интериорът на 2019 ще е модерен, еклектичен и бохемски. „Емоциите, които предизвиква Цвета на 2019 ще помогнат да се вгледаме по-добре в себе си, да се чувстваме свободни и да намираме по-лесно баланса“, категорична бе Ирина Иванова.

 „Цвят на годината“ е платформа, която дава погледа на професионалната гилдия към възможностите за работа с цветовете.

Инициативата на „Оргахим“ се провежда за 4-та поредна година със съдействието на Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн „ДИБЛА“.

Определянето на модния за България цвят задава локален тренд и подпомага потребителите в избора на бои и материали за декорация.

Тази година компанията подходи по-нетрадиционно, като подреди пъзела на „Цвета на 2019-та“ заедно с гостите си и ги изненада със специално създаден за вечерта Органик коктейл на барман Иван Каров.

Органик е цветът на 2019 година

На 23.01.2019г. Оргахим АД официално обяви Цвят на годината за 2019- Органик. Цвят на годината е инициатива на Оргахим АД, която се организира за четвърта поредна година, като целта е да се превърне в генератор на нови идеи в работата с цветове, както и да зададе тенденции и перспективи за вида на обграждащата ни среда.В процеса по избора участваха дизайнери от националната платформа за интериорен и продуктов дизайн „ДИБЛА“, продуктови мениджъри, блогъри и артисти за съвременно градско изкуство.Научете повече тук: https://www.orgachim.bg/%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B5-%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-2019-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0/

Публикувахте от Оргахим в Четвъртък, 24 януари 2019 г.

 

За Оргахим

Оргахим АД е най-големият производител на бои, лакове, смоли и анхидриди в България и една от най-големите и най-добре оборудвани химически компании в Югоизточна Европа.

Лидер е на българския пазар в сектора „Тониране на бои и мазилки“ с над 250 машини за тониране, разположени в цялата страна. Тонираща система Хамелекон предлага уникална възможност за компютърно оцветяване на вододисперсионни бои и декоративни мазилки в над 10 000 цвята.

 

Споделете: