21 ноември – Холандският ден на зеления град в София

Специално за събитието у нас пристига Главният правителствен архитект на Нидерландия

Главният правителствен архитект на Нидерландия г-н Фриц ван ДонгенНа 21 ноември в столичната VIVACOM Art Hall ще се проведе конференция на тема „Холандски Ден на зеления град“, а специален гост на събитието, организирано от холандското посолство, ще бъде Главният правителствен архитект на Нидерландия г-н Фриц ван Донген.

Той ще представи ефективни решения при поддръжката на жилища, правителствени сгради, монументи и такива за опазване на холандското културно наследство.

В рамките на конференцията, която се организира за първи път, изтъкнати холандски експерти в различни области ще представят концепции за бъдещето на градовете, както и съвременни примери за интелигентно балансирани градове. Български архитекти, експерти по градско планиране и околна среда, студенти и граждани, проявяващи интерес към темата, са поканени да вземат участие в дебатите по време на събитието.

Денят на Зеления град е организиран в отговор на предизвикателствата, с които се сблъскват през последните десетилетия местните власти и експертите по градско планиране. Форумът ще предостави платформа за обмяна на знания и идеи за бъдещото устойчиво развитие на градската среда.

 

Споделете: