4 млн. лв. кредит получи Община Нова Загора от УниКредит Булбанк

Ще се финансира изграждането на спортна зала, ремонти на уличната инфраструктура и зони за отдих

 

След проведена процедура по реда на Закона за обществените поръчки, УниКредит Булбанк отпуска кредит от 4 млн. лв. на община Нова Загора, съобщиха от пресцентъра на банката.

Заемът е за срок от 120 месеца и ще бъде използван за финансиране на няколко инвестиционни проекти в полза на местната общност.

Кино „Младост” в града ще бъде преустроено в многофункционална спортна зала, ще бъде основно ремонтирана уличната инфраструктура и ще бъдат реконструирани зони за обществен отдих на територията на общината.

“С настоящето финансиране УниКредит Булбанк потвърждава подкрепата си за община Нова Загора и развитието на инвестициите в нея, както и намерението си за дългосрочно партньорство между двете институции”, каза Микеле Амадеи,  директор Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране на УниКредит Булбанк и член на УС.

Той потвърди ангажимента на банката към развитие на местните общности и готовността на УниКредит Булбанк да подкрепя растежа на икономиката в региона.

На 16 април 2013 г. с решение на кмета на община Нова Загора УниКредит Булбанк беше класирана на първо място и е определена за изпълнител на обществената поръчка.

Договорът за кредит между УниКредит Булбанк и община Нова Загора беше подписан  в средата на месец май.

 

 

Споделете: