Благотворителният концерт „Ние обичаме България“ събра хиляди българи

Любими български звезди пяха в подкрепа на Плевенската Панорама – кулминацията на кампанията на BILLA
 

Големият благотворителен концерт „Ние обичаме България“ 2018 в подкрепа на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ събра хиляди българи от различни поколения в зала Арена Армеец.

Веселин Маринов, Тоника Домини, Дует Ритон, 100 KILA, СкандаУ, Deep Zone Project, Мистерията на българските гласове, Берковската Духова Музика, Ансамбъл „Филип Кутев“, Славка Калчева и Поли Паскова припознаха каузата за опазване на културно-историческото ни наследство и зарадваха с изпълненията си многобройната публика.

Концертът бе кулминацията на третото издание на дългосрочната национална кампания на BILLA „Ние обичаме България“. Инициативата цели осигуряването на финансова помощ за реставрацията и поддръжката на значими паметници на културата, част от Стоте национални туристически обекта на България.

Всички средства, събрани от продадени билети за благотворителния концерт, ще бъдат дарени на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ и ще бъдат използвани за реставрация и консервация на художественото платно във впечатляващата зала „Панорама“ в музея.

Грандиозният спектакъл зарадва публиката с най-обичаните фолклорни, поп и хип-хоп хитове. Концертът беше открит с изпълнение на Берковската Духова Музика, под чиито звуци се изви кръшно хоро в пространството пред сцената.

Програмата на спектакъла предложи на зрителите още няколко възможности да се хванат за ръце и да играят заедно хоро. Концертът беше закрит с вечната песен на Емил Димитров „Моя страна“, изпълнена от 12-годишната Марина Бадева от Плевен, която трогна до сълзи публиката.

„Като управител на BILLA България, но най-вече като българин, за мен е истинска чест да видя как толкова хора се обединяват, за да подкрепят културно-историческото ни наследство. Кампанията „Ние обичаме България“ е истински празник на българския дух. Тя не е само на BILLA, тя е на всички българи, които обичат родината си и искат да оставят нещо след себе си. Изключително съм щастлив, че толкова много прекрасни изпълнители припознаха общата ни кауза и се включиха в благотворителния концерт в Арена Армеец. Благодаря ви от сърце!”, заяви Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

Всички изпълнители участваха напълно безвъзмездно в грандиозния спектакъл. Негови водещи бяха звездите на bTV Десислава Стоянова и Александър Кадиев. Кампанията „Ние обичаме България“ се провежда с подкрепата на Министерството на културата, Министерството на туризма, Столична община и Община Плевен. Основен медиен партньор е bTV Media Group.

Инициативата стартира през 2016 г., когато за реставрацията на Паметника на свободата на връх Шипка бяха дарени близо 75 000 лв. През 2017 г. кампанията подкрепи Мадарския конник, за който бяха събрани над 96 000 лв.

Споделете: