Предстои финалът на пролетния етап в конкурас „Фасада на сезона 2018“

За своя фаворит в конкурса на Баумит можете да гласувате до 31 май!

Весело усмихната или дъждовно тъжна, пролетта всеки ден танцува своя пъстър танц – за радост на всички или почти?! Може би само прелестните ни тазгодишни абитуриенти не са сред феновете на пролетните дъждове, но както мъдрият ни народ е казал – „По вода ще им върви!“. Силно вярваме, че ще бъде точно така!

И като че ли съвсем неусетно най-вдъхновяващият годишен сезон навлезе в най-красивата си фаза и не само раззелени и покри с цветове дръвчетата и храстчетата навън, но и сградите с нови фасади греят все по-ярко и допълват усещането за красота и симетрия по улиците ни.

Вие, нашето жури, сега имате възможност да оцените участниците в конкурса „Фасада на сезона“, етап Пролет, като гласувате ТУК за една от осемте сгради. Крайният срок е 31.05.2016 г., 12:00 часа!

Ето как изглежда временното класиране до този момент:

На първо място вие поставихте обект 1 – многофамилна жилищна сграда в категория „Жилищни сгради – ново строителство“.

Фасадата се намира в град гр. Плевен на ул. „Ал. Стамболийски“ 4 и е проектирана от арх. Румен Шекеров от „Шекеров архитекти“, който е също така и заявител на обекта. Инвеститор и изпълнител е фирма „Четири едно“ ООД.

Сградата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие СиликонТоп К1,5. Цветове 0019, М746, М747.

На второ място за момента се нарежда обект 8 от категория „Термично саниране“ „Подобряване на енергийната ефективност на многофамилна жилищна сграда“ в град гр. Габрово на ул. Спортна №3, вх. А, Б и В.

Заявител и изпълнител е фирма „Гипсотехника“ ООД, а проектант е арх. Константин Брънеков от „Лано проект“ ЕООД. Инвеститорът е община Габрово. За възстановяването на тази фасада е използвана Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие ГранопорТоп К1,5. Цветове 0608, 0605, 0603.

На трето място във временното класиране е обект 7 – триетажна жилищна сграда с магазини от категория „Жилищни сгради – ново строителство“.

Проектант на обекта е арх. Георги Велков. Заявител и изпълнител е фирма Дарсас ЕООД, а инвеститор е г-н Михаил Стоянов. Фасадата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие ГранопорТоп К1,5. Цветове 0195 и 0192.

Можете да гласувате до 31 май до 12:00 часа на обяд като по този начин ще подкрепите вашия фаворит. Събралата най-много гласове фасада ще бъде удостоена с почетна грамота за победител от гласуването на публиката в сезон „Пролет“.

За всички останали фасади остава шансът да бъдат отново оценени от професионалното жури, което ще заседава през м. февруари 2019 година.

Споделете: