Подписват договор за Северната скоростна тангента на столичния околовръстен път

Общата дължина на новия участък е 16.54 км

Общата дължина на новия участък е 16.54 км

Днес, 17 февруари, министърът на регионалното развитиe Десислава Терзиева и председателят на УС на АПИ инж. Стефан Чайков ще подпишат договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от ОП „Регионално развитие“ за проекта за изграждане Северната скоростна тангента на Софийски околовръстен път. Това съобщиха от пресцентъра на МРР.

Проектът е лот 70 от ОП „Регионално развитие“, която се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Общата дължина на предвидения за изграждане участък е 16.54 км.

Договорът за проектиране и строителство на Северната скоростна тангента ще бъде подписан с консорциум „ХПВС-ССТ“, в който участват: „Хидрострой“ АД, „Пътни строежи Велико Търново“ АД, „Пътинженерингстрой“ АД, „Пътстрой Бургас“ ЕООД и „Водстрой 98“ АД. Стойността му е 149 999 999 лв. без ДДС.

Договорът за строителен надзор е с Обединение „СЖС ТЕХНОС – СЖС БЪЛГАРИЯ“, в който участват: „СЖС България“ ЕООД, гр.  София и „СЖС Технос С.А.“, Испания. Стойността му е 735 000 лв. без ДДС.

Споделете: