Новата спортна площадка в столичния кв. Горна баня е дарена от Fibank

Банката постави началото на дългосрочна социална инициатива – „Спортувай активно в града”

Fibank дари спортна площадка на кв. Горна баня

Fibank (Първа инвестиционна банка) дари на всички спортуващи обновена баскетболна площадка в кв. Горна баня в град София в навечерието на 1-ви юни – денят на детето. Реновираната площадка бе официално открита със специално събитие, на което присъстваха жители на кв. Горна баня, заедно с техните деца, официални лица от банката и Столична община, както и много почитатели на спорта и здравословния начин на живот.

Събитието уважиха: столичният кмет – г-жа Йорданка Фандъкова, г-н Васил Христов – изпълнителен директор на Fibank, както и заместник кметът на Столична община д-р Тодор Чобанов и кметът на район Овча купел – г-жа Христина Семерджиева.

Първа инвестиционна банка преобрази някогашната стара спортна площадка в кв. Горна баня и я превърна в ново, модерно баскетболно игрище.

С модернизацията на спортното игрище, Fibank постави началото на своята нова социално-отговорна инициатива под надслов „Спортувай в града с Fibank”, която ще се фокусира върху активния начин на живот в градска среда, комбиниран с рационален режим на хранене.

В официалната част на събитието Изпълнителният директор на Fibank – г-н Васил Христов, поздрави жителите на кв. Горна Баня и акцентира върху това, че спортът в градска среда е много полезен и приятен, а със съвременните спортни площадки може да бъде и лесно достъпен за всеки.
Г-н Васил Христов сподели и плановете на Първа инвестиционна банка, свързани с новата й социална инициатива:
„Ние сме банката, която подкрепя българския спорт. Много известни спортисти са развили любовта си към спорта и са направили първите си постижения именно на спортните детски площадки. С инициативата, която стартираме днес – „Спортувай активно в града , целим да фокусираме вниманието на подрастващото поколение върху ползите от активното движение. Затова в програмата ние сме заложили обновяване на вече съществуващи спортни площадки и поставяне на нови спортни игрови съоръжения в детските градини. Програмата е дългосрочен проект, който ще се осъществява в сътрудничество с общините по места в цялата страна.”

В рамките на своеобразния спортен празник в кв. Горна баня бяха сформирани 4 детски отбора, които първи изпробваха площадката, а професионални състезатели показаха тънкостите на баскетбола. В игрите се включи и най-добрата ни сноубордистка – Сани Жекова. Спортните занимания приключиха с много награди за всички участници и автографи от техните любимци.

Рационалният режим на хранене бе другият основен акцент по време на спортния празник в кв. Горна баня. Любимецът на малки и големи почитатели на кулинарията – Ути Бъчваров бе специален гост на събитието и заедно с присъстващите деца приготви „най-дългия сандвич” – с дължина цели 10 метра. Сандвичът обаче бе приготвен съобразно принципите на здравословното хранене: балансирана комбинация от продукти, в която преобладаваха зеленчуците и продуктите без глутеново съдържание, а продуктите бяха обработени на пара.

Под зоркото око и с професионалните съвети на Ути, децата и гостите на събитието се научиха как да правят любимите си сандвичи по-здравословни.

Обновяването на съоръжението в кв. Горна баня се осъществи със съдействието на Столична община.

Споделете: