Само 2 седмици остават за регистрация на проекти в конкурса Ideal Standard Баня на годината 2014

Голямата награда за победителите е творческа среща в Лондон с дизайнерите Дик Пауъл и Робин Левин 

Конкурс Баня на годината 2014 г.

Пътуване до Лондон за творческа среща с водещите дизайнери Дик Пауъл и Робин Левин  и приза „Ideal Standard Баня на годината 2014” ще получат победителите в едноименния конкурс.

Само броени дни остават до крайният срок за подаване на проекти, който изтича на 26 януари 2015. Проектите се подават на сайта: http://www.banianagodinata.com

11-тото издание на Ideal Standard Баня на годината 2014 ще премине под мотото „Вдъхваме живот на всяка баня”.

В конкурса участват 3D визуализации на бани, създадени с продуктите на Ideal Standard и се състезават в четири категории:

  • „Идеалната баня на моя дом”;
  • „Идеалната училищна тоалетна”,
  • „Идеалната хотелска баня” и
  • „Идеалното място за освежаване в любимото ми място за забавление”.

От 27 януари до 17 февруари ще протече гласуването на жури и публика.

Критериите, по които журито ще оценява проектите са: уникален и стилен дизайн; мисъл за водната и енергийна ефективност; функционалност, съобразена с уникалните нужди на потребителите от четирите категории и реализация на проекта.

Председател на журито е Лазар Лазаров, Търговски директор клъстър България, Идеал Стандарт – Видима АД. В състава на журито са известни имена като: Красимир Капитанов, Светослав Тодоров, Fimera Design Studio – Мая Костова, Валери Маринов, Иван Гроздев; Димитър Петков,  арх. Албена Владимирова, арх. Борислав Игнатов, Величко Великов, Гена Събева, Генчо Гоев, Кирил Станев, доц. Борис Сергинов, Теменужка Захариева, арх. Николай Давидков, арх.Орлин Давчев, Ванча Байлова, Koh Design Studio.

По време на официалната церемония по награждаването ще станат ясни победителите от конкурса Ideal Standard Баня на годината 2014 в четирите категории: „Идеалната баня на моя дом”, „Идеалната училищна тоалетна”, „Идеалната хотелска баня” и „Идеалното място за освежаване в любимото ми място за забавление”.

Ще спазим традицията и своята баня-фаворит ще могат да изберат и интернет потребителите. Те ще могат да дадат своя глас в официалния сайт на конкурса от 27 януари до 17 февруари 2015 г. Избраниците на публиката в четирите конкурсни категории ще получат приза „Ideal Standard Баня на публиката 2014” и ще бъдат наградени с пропуск за събитията от международния фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK 2015 и предметна награда от Ideal Standard.

Сред участвалите в онлайн гласуването на случаен принцип ще бъдат изтеглени 20 участника, които ще получат предметни награди.

В рамките на конкурса се проведоха редица инициативи: Ателие «Оптимизация на банята» със студенти от УАСГ; посещение на студенти в «Идеал Стандарт – Видима» АД – «Един ден в света на Идеал Стандарт» и стартира менторството за подалите своите проекти до 3 декември.

Цялата информация за Ideal Standard Баня на годината 2014 е публикувана на официалния уебсайт на конкурса – www.banianagodinata.com.

Споделете: