Важно: удължава се срокът за участие в конкурса Wienerberger Brick Award ´16

Всички архитекти все още имат възможност да подадат конкурсни материали до 31 януари!

Удължен е срокът за подаване на материали с 1 месец!

Големият интерес към  световния архитектурен конкурс Wienerberger Brick Award, проявен в последните няколко седмици на предходната година, доведе до удължаване с един месец на срока за подаване на заявки за участие, който първоначално бе до 31.12.2014 г.

Ако все още не са успели да го направят, всички архитекти имат последен шанс да заявят своето участие до 31 януари т.г..

Именно големият брой подадени проекти в последните дни на изминалата година и продължаващите запитвания по темата подтикнаха Винербергер да даде възможност на повече архитекти да се включат в престижния конкурс. До края на настоящия месец ще могат да се подават както заявки за номинации на нови проекти, така и да се допълва информацията по вече подадени проекти за участие.

От компанията припомнят, че освен попълнен формуляр – заявка, е необходимо да се изпратят снимки и архитектурни планове на кандидатстващата сграда, както и кратка обяснителна записка, описваща основната архитектурна идея на проекта и приложените строителни материали.

Българските номинации ще участват в локална селекция, където ще премерят сили помежду си. През март (т.г.) ще бъдат отличени проектите, които ще продължат надпреварата сред архитекти от цял свят. През юни (т.г.) независимо жури от изявени архитекти и архитектурни критици ще определи финалистите (около 50 измежду 300 номинации), които ще се борят за голямата награда. Целият награден фонд на международния конкурс е € 27 000.

Ето и условията за участие накратко:

  • Преобладаващата част на вложените материали да бъде керамика (тухли за основна зидария, фасадни тухли, керемиди, керамични настилки и др.)
  • Година на завършване на сградата – 2013/2014 г.
  • Без ограничения във вида строителните работи (ново строителство, пристрояване, реставрация, интересни реконструкции на керамични сгради, специални решения и др.)
  • Всички видове сгради могат да участват: еднофамилни, многофамилни къщи, жилищни сгради, индустриални и обществени сгради, селскостопански обекти и др.

Необходими документи:

Още информация за конкурса можете да откриете на:

http://www.wienerberger.bg/brick-award

http://www.brickaward.com/

Споделете: