„Конкурсът Баня на годината 2014“ отправя предизвикателство към дизайнерите в 4 категории

Важно: проекти ще се приемат до  26 януари 2015 г.

Конкурс Баня на годината 2014 г.

„Вдъхваме живот на всяка баня” – това е мотото, под което ще премине поредното 11-то издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2014. Проекти се приемат до 26 януари 2015 г. на сайта на конкурса: http://www.banianagodinata.com/.

Нови четири категории предизвикват тази година участниците в конкурса Баня на годината:

  • „Идеалната баня на моя дом”;
  • „Идеалната училищна тоалетна”,
  • „Идеалната хотелска баня” и
  • „Идеалното място за освежаване в любимото ми място за забавление”.

В конкурса се приемат за участие 3D визуализации на бани, създадени с продуктите на Ideal Standard. Проектите трябва да са авторски.

Проектите ще бъдат оценявани от журито по няколко критерия: уникален и стилен дизайн; мисъл за водната и енергийна ефективност; функционалност, съобразена с уникалните нужди на потребителите от четирите категории и реализация на проекта.

Председател на журито е Лазар Лазаров, Търговски директор клъстър България, Идеал Стандарт – Видима АД. В състава на журито са известни имена като: Красимир Капитанов, Светослав Тодоров, Fimera Design Studio – Мая Костова, Валери Маринов, Иван Гроздев; Димитър Петков,  арх. Албена Владимирова, арх. Борислав Игнатов, Величко Великов, Гена Събева, Генчо Гоев, Кирил Станев, доц. Борис Сергинов, Теменужка Захариева, арх. Николай Давидков, арх.Орлин Давчев, Ванча Байлова, Koh Design Studio.

По време на официалната церемония по награждаването ще станат ясни победителите от конкурса Ideal Standard Баня на годината 2014 в четирите категории: „Идеалната баня на моя дом”, „Идеалната училищна тоалетна”, „Идеалната хотелска баня” и „Идеалното място за освежаване в любимото ми място за забавление”. Гласуването ще протече от 27 януари до 17 февруари 2015 г. Победителите ще получат приза „Ideal Standard Баня на годината 2014” и ще бъдат наградени с пътуване до Лондон, посещение на „The Bathroom” и творческа среща с един от водещите дизайнери на Ideal Standard и предметна награда от Ideal Standard.

Своята баня-фаворит ще могат да изберат и интернет потребителите. Те ще могат да дадат своя глас в официалния сайт на конкурса http://www.banianagodinata.com/ от 27 януари до 17 февруари 2015 г. Избраниците на публиката в четирите конкурсни категории ще получат приза „Ideal Standard Баня на публиката 2014” и ще бъдат наградени с пропуск за събитията от международния фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK 2015 и предметна награда от Ideal Standard.

Сред участвалите в онлайн гласуването на случаен принцип ще бъдат изтеглени 20 участника, които ще получат предметни награди.

В рамките на конкурса се проведе: Ателие «Оптимизация на банята» със студенти от УАСГ; посещение на студенти в «Идеал Стандарт – Видима» АД – «Един ден в света на Идеал Стандарт» и стартира менторството за подалите своите проекти до 3 декември.

Цялата информация за Ideal Standard Баня на годината 2014 е публикувана на официалния уебсайт на конкурса – www.banianagodinata.com.

Още за конкурса:

Фейсбук: https://www.facebook.com/ideal.standard.bathroom

Споделете: