София Ринг Мол с приза „Сграда на годината“ за 2014 г. в категорията „Търговски сгради“

Отличието най-новият мол в столицата получи само месец след откриването си

SRing

Конкурсът „Сграда на годината“, организиран от ГРАДЪТ Медиа Груп, е най-престижното събитие в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата и отличава най-добрите постижения през съответната година.

На тазгодишното издание на конкурса новият търговски и развлекателен център – София Ринг Мол, бе избран за „Сграда на годината“ за 2014 г. в категорията „Търговски сгради“

Наградата бе връчена на г-н Янис Янакис, главен изпълнителен директор на проекта. „Прекрасно е за София Ринг Мол, че получава наградата за „Сграда на годината“ само един месец след официалното си откриване! Имам честта да приема наградата и съм много доволен от това признание, което доказва, че целият този труд, отдаденост и вяра, които вложихме в проекта, сега се отплащат.“, заяви г-н Янакис.

София Ринг Мол отвори врати на 6 ноември 2014 г. и оттогава бе посетен от над 800,000 клиенти. Той е търговски център от ново поколение, който вече започна да трансформира ритейл сектора в страната. Разгънатата застроена площ на мола е 175,000 квадратни метра. Повече от 200 магазина, над 400 марки, от които 100 напълно нови за българския пазар, мултиплекс с 10 кинозали с VIP салони, най-големият увеселителен център на закрито в страната, уникална закрита картинг писта, най-големият универсален магазин в страната notosgalleries, безплатен паркинг с 3 500 места, 100 от които ВИП, безплатна автобусна линия до обекта, безплатен wi-fi – това са само част от нещата, които го превръщат в представител на най-модерните молове по света. Общата инвестиция на София Ринг Мол възлиза на 130 милиона евро.

София Ринг Мол е собственост на два основни инвеститора – гръцките Фурлис Груп и Данаос Груп. Той е разположен на границата между планината и града. Неговото изграждане беше поверено на Главболгарстрой. Дизайнът на мола е дело на една от водещите архитектурни компании в Европа – испанската L35, ръководена от Ернесто Клингенберг, в сътрудничество с българското Скица Студио. Целият дизайн на сградата е планиран в съзвучие със заобикалящата го околна среда – с огромни зелени пространства, много тераси с изглед към Витоша, стъклен покрив и голямо количество естествена светлина отвътре.

Шопинг центърът е част от София Ринг Дивелъпмънт, който ще трансформира пейзажа на цялата южна част на столицата като формира цял нов квартал. Изграждането на комплекса ще протече в три етапа – първият включва вече съществуващите София Ринг Мол и магазина на ИКЕА; във втория етап ще бъде изградена бизнес зона с офиси, спортни съоръжения, хотел и парк; в рамките на третия етап ще се появи жилищна част с над 500 апартамента и фамилни къщи.

 

Споделете: