Laufen представя SaphirKeramik

Швейцарският експерт в банята Laufen ще представи нови ексклузивни продукти на ISH 2013

Компанията Laufen ще се представи от 12 до 16 март на изложението ISH  във Франкфурт с взривяваща експозиция на нови продукти и иновации.

Един от акцентите ще бъде продукти, направени от новия материал SaphirKeramik (Sapphire Ceramics / Сапфирна керамика), с който компанията започна коренна промяна в дизайна на керамиката.

Швейцарският специалист в банята ще покаже на щанда си и нови смесители, както и развитието на съществуващи продуктови линии, като най-новите допълнения към колекцията Palomba.

Благодарение на своята изключителна твърдост и якост на огъване, SaphirKeramik позволява дизайн на продукти с изключително тънки стени и много малък радиус на ръбовете, без да се прави компромис по отношение на стабилност и устойчивост.

Постижими са стени с дебелина около 4 мм и дефинирани ръбове с радиус от 1 до 2 мм.

„ISH е идеална платформа за започване на революция в дизайна на санитарна керамика”, казва Алберто Магранс, главен изпълнителен директор на Laufen, „и аз съм сигурен, че ние ще изненадаме индустрията с нашите нови продукти от SaphirKeramik.”

Изключителното ниво на иновативност на новия керамичен материал впечатли и експертното жури, което го отличи с награда Design Plus, учредена от търговския панаирен и изложбен център Messe Frankfurt в сътрудничество с Германския съвет по дизайн.

Умивалниците, изработени от SaphirKeramik са създадени от дизайнера Андреас Димитриадис, чието дизайнерско студио (platinumdesign) е базирано в Щутгарт, Германия.

Най-новите допълнения към колекцията Palomba, която вече има няколко награди, също ще бъдат показани на ISH в Германия за пръв път в тяхната цялост.

Моделите с централно място на сцената на новостите ще бъдат стоящият на пода умивалник  Menhir (името означава висок, побит камък), напомнящ скала, оформена и полирана от приливите и отливите, и уникална вана с динамична, асиметрична геометрия и висока облегалка.

Четири нови умивалника върху плот, два умивалника купи и серия нови мебели за баня ще са групирани около тези основни герои. „Новите продукти на колекция Palomba са само върхът на айсберга“, казва Магранс, „тъй като нашето портфолио включва много повече нови решения, дизайни и иновации – ще оставим няколко изненади за нашите посетители!”

У нас продуктите на марката Laufen се предлагат от Рока България. Най-интересните колекции на швейцарската марка са представени и могат да се видят в изложбения център Експо Баня София на бул.Мария Луиза 16 в столицата.

 

Споделете: