На фокус: код „Зелено“ в интериора е темата на Conceptual Talks

Водещи архитекти ще представят дизайн, вдъхновен от природата

Прекарваме голяма част живота си все по-малко сред природата, ангажирани от ежедневните си проблеми в офиса или у дома –  затова нека я пренесем в интериора!

Това е темата на съвременните послания на водещи архитекти и дизайнери, които застават „под светлината на прожекторите“ на 28 март в Интер Експо Център.

Тогава ще се проведе форумът Conceptual Тalks, който ще предложи вдъхновяващите концепции в интериорния дизайн. Събитието, което е част от съпътстващата програма на изложения ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ, предлага философията на минимализма – да се отървем от излишното. Нека внасяме в живота само това, което ще носи положителен заряд.

Нито повече, нито по-малко в концепция Лагом

Актуалната концепция Лагом, предимствата и собствения уют, който тя създава, ще завладее съзнанието на присъстващите, както и Wabi-Sabi, определяна като начин на живот, откриващ красотата в несъвършенството. Форумът ще се посвети и на Kintsugi, която подчертава силата и емоцията на мебелите. И разбира се – фън шуй; философия  и концепция, чрез която се открива важността на живота в съответствие с природните закони.

Шест стъпки при избора на екообзавеждане

Шест основни стъпки при избора на екообзавеждане ще разкрият арх. Павлина Малинова и арх. Мариета Атанасова от ДИЗАЙНИЦА. Те ще разкрият ползите, когато спрем избора си върху мебели с ниско съдържание на токсични вещества. Професионалистите ще отговорят и на въпросите защо е важно да се храним с местни продукти и да търсим мебели местно производство. Именно екологичните алтернативи ще бъдат сред акцентите на Conceptual Talks.

Обзавеждането на офис пространството поставя като акцент на своето участие арх. Валентин Денков от Funkt студио. Съвременни концепции в жилищния и обществения интериор и прилагането на европейския опит в България ще представят младите визионери от първата лаборатория за архитектура и дизайн в България Design Lab – арх. Ивета Попова и арх. Мими Фъркова. Кодът отново е „Зелено“.

Фотореалистични 3D визуализации

Питате кой е най-бързият и ефективен процес за проектиране на мебели? Гъвкавият метод на 3D проектирането покрива изискванията и нуждите както на дизайнерите, така и на производителите на мебели – от създаването на първоначалната идея до финалната документация и инструкциите за сглобяване, разказва Стоян Начев.

Той е основател на Graphic Ground и от него ще разберем повече и за автоматичния разкрой и фотореалистичните визуализации в безброй варианти. Стоян използва SketchUp.

Архитекти от Холандия и Италия споделят визиите си

Впечатляващо ще бъде международното участие във форума. Интериорен стил внася столът. Тенденциите в дизайна на столовете, като основен елемент от интериора, ще представи  италианският архитект Емилия Джордано. Прозрачни дизайнерски столове в матрица, появяващи се в различни цветове, са сред дизайнерските ѝ решения.

Първият стол от поликарбонат е създаден още през 90-те години, но и днес внася изключителен стил. С презентация на тема Conceptual Craftsmanship ще се включи холандският архитект Юрон Шипър от световноизвестното студио Orange Architects.

Българската група за дизайн ЧЕРГА с темата „Разговори за дизайн“ акцентира на съвременните концепции за обзавеждане в образователните институции. Какво по-възпитателно от вдъхновяваща природна среда в училище.

450 световни бранда на едно място в Интер Експо Център

Форумът Conceptual Тalks се провежда в рамките на международните изложения ТЕХНОМЕБЕЛ И СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ.

От 26 до 30 март те събират в Интер Експо Център над 190 участници от България, Австрия, Германия, Гърция, Италия, Полша, Румъния, Турция и Украйна. Компаниите представят повече от 450 световни бранда за машини и материали за мебелно производство, обзавеждане и дизайн. Организатори са Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост.

Пълната информация и програма на изложенията ще откриете на: technomebel.bg.

Споделете: