Ново цветно кътче под знака на „Органик“ украси Русе

Художници преобразиха кътче в центъра на крайдунавския град

Свой нов цветен кът под знака на „Органик“ зеленото има красивият крайдунавски град Русе.  Паната на бул. „Ген. Скобелев“, които от години загрозяваха едно от централните места в града, се превърнаха в красива композиция в Цвета на 2019-та година. Преобразяването на съоръжението е дело на фондация „Вижънъри“ и „Оргахим“, със съдействието на Община Русе.

Изображението включва две художествени форми – реализъм и абстракция, с които искаме да отправим послание за живот близо до природата и опазване на застрашените видове цветя в България, разказват организаторите.

Визуалните артисти от „Hype all night“ работиха по композицията в продължение на една седмица. Водещ акцент в художествената намеса са растения от Червената книга на България.

До буквата „О“ от надписа „Органик“  – наднича дотомасиниев минзухар, до „Р“ – палешников серапиас, около „Г“ се е разположило планинско котенце. Ще видите още български ерантис, битински синчец и… една усмихната маргаритка – за настроение. „Избрахме точно тях, за да напомним на жителите на Русе красотата на защитените видове, чрез достъпно изкуство в градска среда“, каза Деляна Ангелова от фондация „Вижънъри“ – организатор на проекта.

„Щастлив съм, че още едно място в Русе стана по-красиво и поддържано. Това не е първият случай, в който „Оргахим“ помага за различни каузи в Русе – площадки, детски градини, училища, домове. Мисля, че всеки от нас може да допринася, дори с малко, светът около нас да става по-приветлив и цветен“, каза Емил Кунчев – маркетинг мениджър на „Оргахим“.

Отнасяме се отговорно към тази инициатива, защото на инспекция за дейността ни е дошъл г-н Зеленко Зеленков – симпатичният талисман на инициативата „Да почистим България заедно“, допълни Кунчев. „Той е символ на няколко стотин хиляди души, които на 14-ти септември ще излязат, за да почистят цяла България. Между тях ще сме и ние от „Оргахим“. Призовавам всички да се присъединят“, каза още Емил Кунчев.

Тази година „Оргахим“ подкрепя кампанията, като на 14-ти септември ще се включи с доброволен труд и материали в почистването и преобразяването на България.

Споделете: