Започна бновяването на първите 2 сгради по проект „Енергийно обновяване на българските домове“

Открита е тръжна процедура за избор на строители за останалите сгради по проекта

Открита е тръжна процедура за избор на строители за останалите сгради по проектаЗапочнаха строително-монтажните работи по първите две сгради, които ще бъдат обновени по проект „Енергийно обновяване на българските домове“. Това съобщиха от пресцентъра на МРР.

На територията на град София ще бъдат санирани блок №10 на ул. „Чарлз Дарвин“ № 3 в район „Изгрев“ и блок 17 в район „Илинден“, ж.к. „Захарна фабрика“. Дейностите включват топлинно изолиране на външните стени на сградите, а съществуващата дограма с лоши топлотехнически характеристики ще бъде подменена с нова с рамка от поливинилхлорид и стъклопакет с високо термично съпротивление.

Ще бъде направено топлинно изолиране на покрив, под и на тръбна мрежа за горещо водоснабдяване. Предвижда се и подмяна на сградна инсталация за горещо водоснабдяване.

Изпълнител на строително-монтажните работи на двата обекта е „Билдинг компани“ ЕООД. Срокът за изпълнение и на двете сгради е 120 дни. Общата стойност на договора за СМР е 250 192.48 лв. с ДДС.

Изпълнението на проект „Енергийно обновяване на българските домове“ се финансира с общо 50 109 134,20 лв. чрез Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. До приключването му в края на 2015 г. се предвижда да бъдат обновени общо 180 многофамилни жилищни сгради.

Министерството на регионалното развитие публикува обществена поръчка за избор на изпълнители на строително-монтажните работи по останалите сгради в изпълнение на проекта. Процедурата се провежда по седем обособени позиции – за шестте района за планиране и за град София. Срокът за подаване на оферти е 05.06.2014 година. Прогнозната стойност на поръчката е 46 622 805 лв. без ДДС.

Документацията за нея може да бъде намерена на интернет страницата на МРР в раздел Профил на купувача.

 

Споделете: