StartUP Conference 2012 – най-големият предприемачески форум в България

Форумът ще се проведе на 17 и 18 ноември в Интер Експо Център София

 На 17 и 18 ноември 2012 г. ще се проведе най-големият предприемачески форум в България StartUPConference 2012 

Специален гост на конференцията ще е Марси Рийс – Посланик на САЩ в България.

Рийс има 34 години опит в дипломацията на САЩ, стратегията, отбраната в Европа, Карибите и Близкия изток. Последният й пост е главен заместник-помощник секретар по ядрената и стратегическата политика в Държавния департамент на САЩ. В България Рийс пристигна с мисията да запознае повече америкнаци с ползите да правят бизнес в страната ни и да разшири сътрудничеството на двете държави в областта на сигурността.

StartUPConference 2012  ще бъде открита от министъра на икономиката, енергетиката и туризма на Република България – Министър Делян Добрев от 9.30 часа. Основната част на конференцията  тази година поставя акцент върху състоянието на предприемаческата екосистема в България.

Как държавата подкрепя бизнеса? Какво е предприемаческа екосистема и как се изгражда тя?

Как и къде се образоват младите предприемачи?

Какво е състоянието на инвестиционната среда в България?

Какви са предизвикателствата пред малкия бизнес у нас?

Специални кръгли маси и дискусии ще са местата , на които ще се  обсъждат наболелите въпроси около предприемачеството в България.

Гергана Паси, избрана за дигитален шампион на България, ще сподели къде точно се намираме на картата в Европа, а Елица Панайотова, бъдещ изпълнителен директор на София ТехПарк, ще представи предизвикателствата пред новия мащабен проект.

Въпросът „Ще може ли България да се превърне в Силициева долина на Балканите?“ ще коментира и заместник посланикът на велокибританското ни посолство – Катрин Барбар, която ще сподели наблюдения от първа ръка относно London TechHub.

Резултатите от работата на четирите дискусии и на трите паралелни кръгли маси ще бъдат обединени в общ документ, озаглавен “StartUP Декларация”, който ще бъде представен в края на първия ден на форума и подписан от участниците в модерираните дискусии.

Ще се разгледат и конкретни възможности за финансиране на бизнеси в България.

Събитието ще завърши с представяне на проекта StartUP Academy и дискусия за усилията, които се полагат в България в посока на практичното образование за предприемачи.

В нея ще участват представители на Junior Achievement, Telerik Academy, Sirma&Ucha.se.

 

Споделете: