За всички ценители на българската архитектура: вижте церемонията от финала на конкурса ARCHINOVA 2021

Запознайте се с проектите-победители и техните автори!

Осмото издание на Годишните архитектурни награди на конкурса ARCHINOVA 2021 под надслов „Архитектурата е предизвикателство“ излъчи 10 проекта-победители.

Церемонията по награждаването се състоя в Интер Експо Център в София в началото на м. октомври тази година при спазване на всички противоепидемични мерки.

Тази година проектите бяха оценявани в 8 категории, обединяващи всички теми на конкурса през изминалите 7 години, и една нова категория, включваща урбанистични проекти. Деветчленното жури в състав: председател арх. Христина Христова и членове арх. Владимир Михов, арх. Георги Бачев, арх. Лорита Панова, арх. проф. д-р Орлин Давчев, арх. Радо Илиев, арх. Румен Първанов, арх. Светослав Станиславов и арх. Тихомир Казаков, оцени отделно проекти, реализации и концепции, като в последната категория се състезаваха и студентски проекти.

Журито номинира 22 проекта от 60 участващи в конкурса. 6 от проектите са отличени с призове. Присъдени са и 4 специални награди.

Всички, които искат да усетят атмосферата на церемонията по награждаването и да видят авторите на спечелилите проекти, могат да гледат специално подготвено видео от събитието, в което ще чуят коментари на председателя на журито, на партньорите на конкурса, и, разбира се – на победителите.

………………………..

ARCHINOVA е архитектурен  конкурс, който поощрява и популяризира качествената архитектура. Организатори на наградите са специализираните медии в областта на архитектурата, строителството и интериорния дизайн Citybuild.bg, Ka6tata.com и The-Building.eu.

Всичко за конкурса ARCHINOVA можете да видите ТУК!

 

Споделете: