До средата на септември ще е готов обновеният базар „Гоце Делчев“ в столицата

Догодина ремонтират пазарите „Иван Вазов” и „Красно село”

Зам.-кметът Ирина Савина провери ремонтните дейности на базар "Гоце Делчев"

Към настоящия момент на  територията на София се извършват ремонтни дейност на няколко пазара – втория етап от реконструкцията на пазар „Димитър Петков”, базар „Гоце Делчев”, както и на „Женски пазар“.

Това обяви днес, 29 август,  зам.-кметът на Столична община Ирина Савина при проверка на строителните работи от ремонта на базар „Гоце Делчев“, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Заместник-кметовете на Столична община Ирина Савина с ресор „Инвестиции и строителство” и Дончо Барбалов с ресор „Финанси и стопанска дейност” направиха проверка на ремонта на съоръженията на базар „Гоце Делчев”, разположен на едноименния булевард в присъствието на кмета на район „Красно село” Пламен Църнаречки и изп.-директор на „Пазари Юг” ЕАД Николай Попов.

Реконструкцията на базар „Гоце Делчев” финансира със собствени средства на „Пазари Юг“ ЕАД и е на обща стойност около 200 000 лева.

Важно е, че ремонта на пазара се извършва със собствени средства, което показва доброто финансово състояние на дружеството, каза заместник-кметът Дончо Барбалов.
Средствата за реконструкцията са отпуснати с решение на Столичен общински съвет през март.

Преди реконструкцията пазар „Гоце Делчев” беше в изключително лошо състояние. Сега се изграждат 15 нови павилиони с квадратура от около 8 кв. м. до 28 кв.м, включително изграждане на ВиК инсталация и електрическа инсталация, както и 16 модули за продажби на книги за организиране на „Базар на книгата”. Извършва се и ремонт на покривната конструкция на базара, изграждане на масивна ограда, изграждане на нов санитарен възел, каза също зам.-кмета Савина.

Ремонтните дейности ще бъдат завършени до средата на месец септември, след това ще се извърши и ремонт на тротоарните настилки.

През 2014 г. се предвижда ремонт на пазар „Иван Вазов” и реконструкция на пазар „Красно село”. Предстоят и два проекта, които се подготвят и ще бъдат финансирани чрез финансовият инструмент „Джесика”. Те са към пазар «Връбница» – център за птици на пазар „Подуяне” и цветна борса в кв. „Надежда“, каза също заместник-кмет Ирина Савина.

Споделете: