Започна строителството на поредната нова детска градина в столицата

 Детското заведение в ЖК „Дружба“ 2 ще осигури нови 80 места

Снимка - сп. Жилища - Архитектурен проект на детска градина Лори - архитектурно студио ФИ

Започна изграждането на нова сграда за 3 групи към ОДЗ №85 в кв. „Дружба 2“, район „Искър“, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Според заложените срокове, изграждането на детското заведение ще приключи през месец май 2014 г. Със завършването му ще бъдат осигурени места за 80 от чакащите за прием деца в яслена и градинска възраст.

За строителството на новата сграда към ЦДГ №85 избраният изпълнител е фирма “Мегатурс 1” ЕООД, а стойността на сключения договор е 699 562.94 лв.

По проект новоизградената постройка ще е на два етажа, на които ще са разположени спални, занимални и обслужващи помещения за една градинска и две яслени групи. Предвидено е и изграждане на топла връзка към съществуващата сграда, която ще осигури лесен и удобен достъп до кухнята, физкултурно-музикалния салон, административните и медицинските помещения.

Общодостъпната среда е осигурена чрез външни рампи, а на прилежащото дворно пространство ще бъде изпълнена цялостна вертикална планировка и озеленяване. За игри на открито е предвидено изграждането и оборудването на детски площадки за всяка от трите новоразкрити групи.

От началото на годината 12 от общо 17-те детски градини, предвидени за строителство от Столична община през 2013 г., са стартирали строителни дейности. Освен новото детско заведение в “Дружба 2”, в момента се изпълнява изграждането на още 11 градини в столицата – по една в районите „Лозенец”, „Дружба”, „Надежда“, „Младост“, „Нови Искър“ и „Панчарево“, две в „Оборище” и три в „Красно село”.

Споделете: