Информационната система за специализираната карта на Черноморското крайбрежие ще е готова до края на 2014 г.

Проектът е на обща стойност 2 247 945 лв.

Информационна система за специализираната карта на Черноморското крайбрежие ще е разработена и внедрена до  края на м. ноември, 2014 г. - снимка архив - Созопол 

Информационна система за специализираната карта на Черноморското крайбрежие ще е разработена и внедрена до  края на м. ноември, 2014 г.

Това стана ясно по време на междинна конференция по проекта „Надграждане на съществуващи информационни системи и развитие на е-услуги от Агенцията по геодезия, картография и кадастър за по-добро административно обслужване“, проведена вчера в гр. Варна. В конференцията участваха  заместник-министърът на инвестиционното проектиране Джейхан Ибрямов, изпълнителният директор на АКГГ инж. Валентин Йовев и кметът на гр. Варна Иван Портних. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на инвестиционното проектиране.

Информационната система ще може да визуализира всички специализирани данни съгласно Закона за Черноморското крайбрежие, ограниченията в зона „А“ и „Б“, както и обектите – публична държавна и общинска собственост. Тя ще бъде съвместена и с информационната система на кадастъра и ще може да се визуализират данните от кадастралната карта, комбинирани със съответните специализирани  данни, което би позволило на държавата и общинската администрация да управляват собствените си имоти.

Проектът е насочен към икономически активното население в страната: собственици на недвижими имоти и правоспособни лица в областта на кадастъра и геодезията, както и бизнеса в лицето на строителни компании, агенции за недвижими имоти, инвеститори и кредитни институции. Неговата   обща стойност 2 247 945 лева.

 

Споделете: