Над 38 млн. лв. са вложени в образователната инфраструктура на столицата през тази година

Продължават ремонтните дейности в общо 83 учебни заведения

Над 38 млн.лева са инвестициите в образователната инфраструктура

Инвестиции на стойност 38.6 млн. лева са направени тази година в образователната инфраструктура – ремонти, реконструкция на училища и детски градини и строителство на нови детски градини. Ще бъдат извършени ремонтни дейности в общо 83 детски и учебни заведения.

Това съобщи днес, 12 август,  кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта на Първо СОУ „Пенчо Славейков”, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Сградата на училището е паметник на културата и ремонтът се извършва съобразно изискванията. На фасадата във вътрешния двор се извършват ремонтно-възстановителни дейности. Изпълнява се и ремонт на т.нар. английски двор.

Общо 13.8 млн.лева са предвидени за ремонтни работи в 83 сгради, съответно в – 63 детски градини и училища, където ще бъдат извършени укрепителни мероприятия и ремонтно-възстановителни дейности; в две училища 81 и 88 СОУ се изграждат многофункционална спортна зала, физкултурен салон и плувен басейн, със средства предоставени от МОН; ремонтнират се и 18 самостоятелни детски ясли.

В детските ясли ще бъдат подменени вътрешните инсталации, вътрешните дограми, ще се обновяват вътрешни пространства. Ще те се ремонтират също покривите, както и ще се реновират външни околни пространства. Ще бъдат изградени около 50 детски площадки.

В 5 детски градини и 2 училища ще се извършват ремонтни дейности и след 15 септември. Създадена е необходимата организация с оглед нормалното протичане на учебния процес в училищата и занятията в детските градини.

Обектите са както следва:
34 ОУ, район „Красно село“
ЦДГ №49, район „Сердика“
ЦДГ №149, район „Сердика“
ЦДГ №64, район „Младост“
125 СОУ, район „Младост“
ОДЗ №47, район „Люлин“
ОДЗ №32, район „Люлин“

Споделете: