Ремонтират 61 детски и учебни заведения в София през 2013 г.

Планираните строително-ремонтни дейности са на стойност 8 млн. лв.

Днес, 20 юни,  заместник-кметът Ирина Савина участва в специална пресконференция, на която бе представена програмата за модернизация на детски и учебни заведения в София през 2013 г., съобщиха от пресцентъра на общината.

„Тази година ще бъдат извършени ремонти в 61 училища и детски градини на територията на София. Общата стойност на планираните дейности е 8 млн.лв.

От тях 3,6 млн.лв. са за укрепителни мероприятия и ремонтно-възстановителни работи в 25 детски и учебни заведения, а 2,3 млн.лв. са предвидени за внедряване на мерки за енергийна ефективност в 12 училища и градини.

Останалите 2.1 млн.лв. са за извършване на предварителни ремонтни дейности в 26-те обекта, включени в проекта за енергийно обновяване по МФ „Козлодуй“. Тези дейности са извън обхвата на проекта и се финансират изцяло от Столична община, но реализацията им е от съществено значение, за да бъде постигнато цялостно обновяване на детските и учебни заведения. Същинските мерки за енергийна ефективност ще бъдат реализирани през летните месеци на 2014 г.“

Това каза обяви заместник-кметът Ирина Савина.

Почти всички ремонтни дейности ще приключат преди началото на новата учебна година. Само в 5 детски градини и 2 училища ремонти ще се извършват и след 15 септември, но вече е създадена необходимата организация с оглед нормалното протичане на учебния процес в училищата и посещаемостта в детските градини.

„В 3 от обектите ремонтните дейности няма да пречат на провеждането на занятия, тъй като ще се извършват в помещения, до които учениците и децата нямат достъп. В останалите четири – ЦДГ №149 в район „Сердика“, ЦДГ №64 в район „Младост“, ОДЗ №47 и ОДЗ №32 в район „Люлин“ децата ще бъдат пренасочени в близки детски заведения до приключването на ремонтите.

Направената реорганизация вече е обсъдена с директорите на детските градини и родителите“, каза още Савина.

Споделете: