Сградите на 4 нови детски градини ще бъдат завършени до края на годината в столицата

Провериха строителните дейности  на ОДЗ 93 в район  „Красно село“

Провериха строителните дейности  на ОДЗ 93 в район  "Красно село"До края на годината ще бъдат завършени 4 нови сгради на детски градини, от общо 13-те, които строим в момента.  Детската градина в „Красно село” е една от четирите и в нея ще бъдат разкрити осем нови групи.

Това съобщи кметът на София – Йорданка Фандъкова, при проверка на изпълнението на ОДЗ 93 „Чуден свят”, където освен новата сграда с музикален физкултурен салон, са изпълнени и детски площадки, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

За район „Красно село” това е петата нова сграда на детска градина, която правим през последните години. В момента се изграждат още една за 2 групи. Така до края на годината, освен тази ще бъде готова и още една, посочи кметът Фандъкова. По думите й следващата година ще бъде готова седмата за „Красно село“ детска градина.

ОДЗ 93 ще бъде една от най-големите детски градини за София, защото заедно със старите сгради, ще има общо 16 групи, като 8 от тях са нови.

Предстои обзавеждане и оборудване в детската градина. От новата година ще бъдат приети 150 деца. Сградата, в която са яслени групи в момента, ще бъде санирана през 2014 г.

През 2014 г. трябва да продължи строителството на останалите детски градини, посочи също Фандъкова.

Споделете: