Строи се нова детска градина в с. Герман

Стойността на проекта е 2 239 028.58 лв. с ДДС

Започна  изграждането детска градина за 5 групи в село Герман, район „Панчарево

Започна  изграждането детска градина за 5 групи в село Герман, район „Панчарево, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Строителството на нова сграда за ОДЗ №180 в Герман бе заложено в програмата на Столична община за 2013 г., след като конструкцията на съществуващата постройка на детското заведение пострада значително при земетресението през месец май миналата година.

Съгласно изготвените тогава инженерно-геоложко и хидрогеоложко проучване и конструктивна експертиза, постройката е опасна и негодна за ползване, а теренът, на който е изградена – неподходящ. Като най-целесъобразен бе избран вариантът старата сграда да бъде съборена, а за новото детско заведение да бъде преотреден друг терен.

За изграждането на новата детска градина е сключен договор за изпълнение с „Булстрой Груп” ЕООД на стойност 2 239 028.58 лв. с ДДС. Съгласно заложените срокове строителните дейности трябва да приключат в края на месец декември тази година.

По проект сградата се състои от три двуетажни модула, на които ще се помещават четири градински и една яслена групи за общо 120 деца. Общодостъпната среда е осигурена посредством външни рампи и санитарни възли за деца в неравностойно положение, а в предверието е предвидено пространство за съхранение на детски колички за удобство на родителите.

За отоплението на детското заведение ще бъдат използвани възобновяеми енергийни източници – термопомпи и слънчеви колектори, с които се очаква разходите за енергия да намалеят с до 60%.

До момента е започнало строителството на 11 от общо 17-те нови градини, заложени в програмата за строителство на детски заведения на Столична община за 2013 г.

Споделете: