В София ще се строят 17 нови детски градини през 2013 г.

Новата детска градина в район „Лозенец“ се строи по план

Настоящата 2013 година е рекордна за строителството на детски градини, тъй като ще  започне изграждането на 17 нови.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при инспектиране на строителството на ново ОДЗ в район „Лозенец” в присъствието на кмета на района Любомир Дреков, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Новата детска градина се изгражда на общински терен в местност „Витоша – ВЕЦ Симеоново”, отреден за детска градина. Това е първото ОДЗ в района за 2 яслени и 4 градински групи.

На територията на „Лозенец” функционират 8 целодневни детски градини и 3 самостоятелни детски ясли.

За строителството на обекта е издадено разрешение за строеж. Сградата е решена на два етажа с отделни входове за детската градина и за детска ясла. Ще има физкултурно-музикален салон и кухненски блок.

Проектът е съобразен с изискванията за достъпна среда. Предвидено е богато озеленяване и детски площадки в двора.

Изпълнител е „Мегатурс-1” ЕООД, с което е сключен договор за срок 14 месеца от датата на подписването и на обща стойност (с вкл. ДДС) 2 149 996 лв.

Сключен е договор за консултантска дейност с „Топ Надзор Консулт” ООД за упражняване на строителен надзор.

Строителната площадка на обекта е открита на 11.02.2012 г. Площ на парцела: 3620 кв.м. Застроена площ: 972 кв.м, а разгъната застроена площ: 2039 кв.м.

Кметът на района пое ангажимент в близост до терена на детската градина да бъде изградена и една отделна детска площадка, както и втора на друг терен в района.

Споделете: