Завърши втората фаза по реновиране на Античния театър в Пловдив

Обекти по проект „Красива България“ се откриват официално в Пловдив и Стара Загора

Днес, 29 ноември, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще открие обекти по проект „Красива България” (КБ) в Пловдив и Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Първо в гр. Пловдив официално ще бъде открит  обновения Античен театър. Това е втората фаза по реновирането му по КБ след финализирането на първия етап през 2011 г.

Мярката, по която се реализира проекта, е „Подобряване на градската среда”.

Програмата на министър Младенов ще продължи с откриването на ремонтираната сграда на Обединеното детско заведение „Космонавт” в града ( ул.”Гонда вода” 1, район „Северен”).

Реновирането е извършено по проект КБ и е на стойност близо 300 хил. лева.

По-късно през деня, министър Младенов ще посети Стара Загора, където ще открие обновената сграда на Дома за стари хора в града (село Старозагорски бани).

Ремонтът е извършен по проект КБ и е на стойност 520 хиляди лева. На откриването ще присъства и кметът на община Стара Загора Живко Тодоров.

Посещението на министър Младенов в града ще завърши с първа копка на Общностен център за социална подкрепа (ул. „Подполковник Калитин” 28). Обектът ще се изгради по Проекта за социално включване, който се изпълнява от МТСП.

В него ще се предоставят услуги на деца от 0-3 г. и 3-7 г. и техните родители.

 

Споделете: