Започна изграждането на нова детска градина в София

Детското заведение ще осигури места за 90 деца в центъра на столицата

Днес, 7 юни, започна изграждането на нова детска градина на ул. „Победа“ в район „Оборище“ на София, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

„С изграждането на детската градина на ул. „Победа“ ще осигурим места за 90 от чакащите деца в централна градска част, където недостигът е най-голям, а свободни общински терени липсват. Това стана възможно благодарение на решението на Столичния общински съвет да бъде съборена постройка на Общинско търговско дружество „Озеленяване” ЕАД, находяща се на този терен, и той да бъде предостъпен за строителството на ново детско заведение.

Съгласно графика градината трябва бъде въведена в експлоатация през февруари 2014 г. До месец се очаква да стартира и строителството на нова сграда за 3 групи към филиала на ЦДГ №151 в район „Оборище“, което е предвидено да приключи до края на тази година“, каза зам.-кметът Ирина Савина по повод откриването на строителната площадка на новото ОДЗ днес.

Изпълнител на строителните дейности е фирма „РАДМИ 90” ЕООД, а стойността на договора е 1 474 625,88 лв. с ДДС.

Детското заведение е проектирано за 2 яслени и 2 градински групи Новоизградената постройка ще е на три етажа, на които ще са разположени спални помещения, дневни и санитарни възли, кухня, офис за храна, малка актова зала и административни помещения. В сутерена на сградата ще бъде изграден плувен басейн. Предвидено е и осигуряването на общодостъпна среда чрез външни рампи и асансьор. По проект ще бъде изпълнена цялостна вертикална планировка и озеленяване на двора и ще бъдат изградени и оборудвани 4 детски площадки за игра на открито.

В началото на следващата седмица ще започне строителството на още 3 нови детски градини – две от тях са в „Красно село“ и една в район „Надежда“.

Споделете: