Какви са перспективите и предизвикателства пред строителния бранш през 2013 г.?

Дискусионен форум, организиран от Камарата на строителите в България и вестник „Строител”, ще  се проведе днес в София

Днес, 19 септември 2012 г., от 12.00 часа в зала „Роял“ на хотел „Шератон“ в София, ще се проведе дискусионен форум на тема „Строителството през 2013 година – перспективи и предизвикателства“.

Форумът е организиран от Камарата на строителите в България и вестник „Строител”.

В него ще вземат участие  министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, на околната среда и водите – Нона Караджова, по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и на транспорта, на информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски,  столичният кмет Йорданка Фандъкова, представители на централната и местната власт и на водещи строителни фирми.

Това е втората национална среща дискусия, която цели да събере на едно място ключови фигури от държавните институции, общинските администрации и бизнеса с цел създаване на градивен диалог по проблемите на бранша, перспективите и възможностите през новата 2013 г., както и очакваните трудности и проблеми, преодоляването на които може да се търси с обединени усилия.

Основните теми на форума са:

√ възможностите за работа пред строителния бранш – големите проекти по оперативните програми в сферата на транспорта, околната среда, регионалното развитие за 2013-а и необходимостта от подготовка за новия програмен период 2014-2020 г.;

√ ЗОП – възможност за прозрачни процедури и търгове, гарантиране на честно състезание и конкурентна среда;

√ подобряване на диалога между институциите, общините и бизнеса.

 

 

 

Споделете: