Нова фитнес площадка на открито в Стара Загора

Обектът е част от инвестиционната програма на Община Стара Загора

Днес, 5 юни, в Стара Загора с официална церемония по полагане на първа копка ще започне изграждането на нова фитнес площадка на открито зад Централна поща на града, съобщиха  от пресцентъра на общината.

В церемонията ще участват заместник-министърът на младежта и спорта Йордан Йовчев и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.
Предвижда се още строителство на футболно игрище с трибуни и детски кът.

Стойността на проекта е 239 000 лв. с ДДС, а срокът за изпълнение 40 работни дни, след подписване на Акт Образец 2. Изпълнител е Обединение „Спортна Стара Загора“.

Обектът е включен в инвестиционната програма на Община Стара Загора.

В северната част на обекта има съществуваща детска площадка. Предвижда се демонтаж на съществуващите съоръжения и монтиране на нови люлки, детски фитнес уред и комбинирано детско съоръжение.

Фитнес площадката с 5 уреда ще бъде оформена от източната част на терена. В южната част на обекта ще се разположи спортно игрище с изкуствена трева и площадка за стрийт фитнес.

Игрището ще бъде с ограда с височина 6 м, а в близост до него ще се монтира трибуна за 250 човека. Фитнес площадката ще се покрие с каучукови ударопоглъщащи плочи, а в съществуващия пясъчник ще се оформят зелени площи. Предвижда се и ремонт на съществуващите пейки.

Споделете: