Основно ремонтират над 28 км тротоари в столицата до края на годината

 Около 6 млн. лв. общо ще бъдат инвестирани в пешеходни зони по различни проекти

Ремонтират над 28 кв.м тротоари в столицата

До края на тази година ще бъдат основно ремонтирани и изградени над 28 км тротоари в София. Изпълнението им е част от няколко различни проекта, които се изпълняват – изграждането на метрото в „Младост” и в „Дружба”, програмата за ремонт на съществуващи тротоари и по програмата за рехабилитация на улици и булеварди в града.

Това обяви заместник-кметът на София по направление транспорт и транспортни комуникации Любомир Христов при проверка на ремонта на бул.”Никола Мушанов” в район „Красна поляна”. На бул.”Никола Мушанов” след ремонта на уличните платна и осветлението, се изпълняват нови тротоари с асфалтова настилка. Ще бъде маркирана и велосипедна алея.

Общо около 6 млн. лева ще бъдат инвестирани в пешеходни зони, каза зам.-кметът на София Любомир Христов.

С изпълнението на програмата за рехабилитация на основни улици и булеварди в града поетапно ще започне и ремонтът и на по-малки улици в различните зони на града. Предстои да бъдат ремонтирани над 40 вътрешно-квартални улици, съобщи също Христов.

От юли ще започне ремонта на бул. ”Овча купел”, който е продължението на бул.”Никола Мушанов” до бул.”Цар Борис ІІІ”. Изпълнението включва рехабилитация на пътните платна, ремонт на тротоарите и ново осветление.

Споделете: