Откриват официално новата сграда на Административния съд в Русе

Стойността на реконструкцията е 3.8 млн. лв.

Днес, 18 септември, премиерът Бойко Борисов ще присъства на официалната церемония по откриването на  новата сграда на Административен съд в Русе на ул. Цариброд 6.

 

За реконструкцията са осигурени 3.8 млн. лв. от Министерството на правосъдието, като новата сграда е съобразена с всички европейски изисквания, оборудвана е и със съвременна рампа, която осигурява лесен достъп за хора с увреждания.

На церемонията ще присъстват още министърът на правосъдието Диана Ковачева, председателят на Върховния административен съд Георги Колев, членове на Висшия съдебен съвет, народни представители и председатели на административни съдилища в страната.

Събитието ще уважат областният управител Стефко Бурджиев, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, председателят на Общински съвет-Русе засл.проф. Васил Пенчев, както и представители на съдебната власт в гр.Русе. Тържествен водосвет ще бъде отслужен от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Неофит.

В рамките на събитието Регионална библиотека „Любен Каравелов” съвместно с Административен съд – Русе и Русенски университет „Ангел Кънчев”, ще представи изложба на специализирана правна литература от ХVІІІ, ХІХ и началото на ХХ век. Изложбата на уникални книги и периодични издания от творчеството на бележити български юристи, общественици и учени, свързани с Русе, ще бъде експонирана в Тържествената зала на Административния съд (ет. 2).

Изпълнител на новата сграда е фирма „РОАН-90”, а проектът е финализиран успешно в началото на м. август.

Споделете: