Откриха нова детска площадка в столичния кв. „Враждебна“

Проектът за новия парк и детския кът е на обща стойност  около 238 хил. лв.

Нова детска площадка и зелени площи са изградени до  новопостроеното футболно игрище в кв.”Враждебна”

Нова детска площадка и зелени площи са изградени до  новопостроеното футболно игрище в кв.”Враждебна”, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

 Освен във „Враждебна”, който е един от отдалечените от центъра квартали, тази година изградихме нов парк със спортна и детска площадка и в Нови Искър. Във всеки от районите на София изградихме също нова детска площадка. Това каза днес, 18 декември, при откриването кметът на София Йорданка Фандъкова.

Паркът и площадката в кв.”Враждебна” е изграден на площ от 7640 кв. м. На територията е оформена детска площадка с комбинирани детски съоръжения за игра на деца от различните възрастови групи от 3 до 8г. и за деца от 0 до 3г.

Настилките са съобразени с предназначението на всяка една зона. Изпълнено е озеленяване. Изградена е система за парково осветление по протежение на алеите. Проектът е изпълнен със средства от бюджета на Столична община на стойност около 238 хил. лева.

Тази година реконструирахме градина „Баня Лозенец“, започна поетапно работа в парковете „Мир и дружба” в Студентски град, градина „Докторски паметник”, както и първи етап на Северен парк. В трите парка работата ще продължи през 2014 г.

Споделете: