Откриха петата нова детска градина в район „Красно село“ на столицата

Стойността на инвестицията е около 3 млн. лв

Стойността на инвестицията е около 3 млн. лв

В присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова бе открита петата нова детска градина в район „Красно село“, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

ОДЗ 93 «Чуден свят» е най-голямата детска градина в София, след изграждането на нова сграда, с която групите стават общо 16. Това е и петата нова детска градина в район «Красно село», каза столичният кмет при откриването на детското заведение, на което  присъства и заместник-кметът  Ирина Савина.

Изпълнено е разширение за 8 групи. Всяка от групите разполага със занималня, спалня, гардеробно помещение, санитарен възел, разливна и тераса. Изградени са физкултурно-музикален салон, административни помещения, медицински кабинет и топла връзка към ясления блок. Изцяло ремонтирана е съществуващата кухня. Изградени са нови детски площадки за всички групи от детското заведение. Изцяло подновена е оградата на детското заведение.

Стойността на направената инвестиция, включително и за обзавеждането и оборудването на детската градина, възлиза на 3 млн. лв.

През 2013 г. като подготвителни работи са извършени ремонти на ВиК инсталации и санитарни възли в ясления блок. През лятото на тази година ще бъдат изпълнени енергоспестяващи строително-монтажни работи в ясления блок със средства от Международен фонд „Козлодуй“.

В следващите два месеца в район „Красно село“ ще започнат да функционират още две нови разширения към съществуващи детски градини: разширение на ОДЗ № 80 „Приказна Калина“ и разширение на ЦДГ № 85 „Родина“ в на ул. „Дамян Груев“ № 44

Споделете: