Официално откриват обновения физкултурен салон на 119 СОУ в столицата

Средствата за реконструкцията са осигурени от Фондация „Димитър Бербатов” и „Данон Сердика“ АД

Днес, 9 октомври, кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на официалното откриване на обновените физкултурен салон и столова в 119 СОУ „Акад. Михаил Арнаудов” в кв. Изток

Средствата за реновацията по Програмата „Активни и здрави“ са осигурени от Фондация „Димитър Бербатов” и „Данон Сердика“ АД .

Като инициатори на програмата „Активни и здрави”, Фондация „Димитър Бербатов” и „Данон Сердика“ АД подаряват на учениците в 119-о СОУ и един празник, на който да се срещнат лично със своя идол Димитър Бербатов, който се очаква да пристигне от Лондон специално за събитието.

Целта на инициативата е създаване на трайни навици за здравословен начин на живот сред децата в училищна възраст чрез активен спорт и здравословно хранене. В нея могат да се включат всички държавни и общински училища от системата на МОМН.

Програмата „Активни и здрави“ се реализира вече трета година. Досега в нейните рамки са осъществени 15 проекта в училища на територията на цялата страна.

Те включват обновяване и модернизиране на физкултурни салони или спортни площадки, закупуване на спортни уреди и пособия за разширяване на материално-техническата спортна база на учебните заведения и осигуряване на допълнителни спортни занимания под формата на извънкласни часове по различни видове спорт.

Четири от реализираните проекти са в София: 55-о СОУ „Петко Каравелов”, 49-о ОУ „Бенито Хуарес“, 137-о СОУ „Ангел Кънчев” и последният – 119-о СОУ „Акад. Михаил Арнаудов”.

По-рано днес Йорданка Фандъкова  присъства и на откриването на нови групи в ЦДГ №174 „Фют”, район „Лозенец”. След направен ремонт и преустройство на част от сградата, която е ползвана от друга институция, в детското заведение са разкрити две нови групи.

Споделете: