Предстоят специализираните изложения Техномебел и Светът на мебелите

За първи път по време на изложенията ще се реализира Програма за делови срещи е в подкрепа на износа на български мебели

За първи път по време на изложенията ще се реализира Програма за делови срещи е в подкрепа на износа на български мебели

По време на предстоящите специализирани изложби ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МEБЕЛИТЕ през месец април за първи път тази година ще се реализира програмата за делови срещи Hosted Buyers (Професионален купувач).  Чрез нея организаторите – Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост и Агенция Булгарреклама са убедени, че ще успеят да спомогнат за осъществяването на повече бизнес контакти.

Специализираните изложения на мебелната промишленост ще се проведат от 1 до 5 април 2014 г. в Интер Експо Център – София.

През 2013 г. се наблюдава известен напредък в повишаване оборотите на фирмите и експортния потенциал. Това сподели Елица Ненчева, изп.директор на БКДМП, по време на работната среща, която анонсира последното издание на специализираните изложения в София. Според статистика на Министерството на икономиката, цитирана от г-жа Ненчева, като цяло изминалата годината е отбелязала ръст на дела на износа. Мебелният бранш в България  дава хляб на много хора в райони, в които трудно се намира работа. Затова една от целите на Камарата е държавата да припознае браншовите организации като свой основен партньор, напомни г-жа Ненчева.

„Нивото на българската мебел е изключително високо, нашите продукти са силно конкурентни както на вътрешния така и на външния пазар. Тенденциите са да покажем още по-добро качество, за да установим още по-ползотворни контакти с чуждестранни партньори и търговци.

През 2013г. конкурсът „Българска мебел на годината“ предизвика изключително голям интерес сред посетителите на ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ и сред специалистите, а публиката избра своя фаворит. Двете специализирани изложби разшириха своя фокус с последното си издание и смятам, че успяхме „да затворим кръга“. Представяме производители, търговци, но от 2013г. вече имаме акцент върху младите дизайнери и студентите. Целта ни е да направим мост между бизнеса и образованието и съответно по-конструктивен диалог. Ние даваме сериозна заявка за стойностен професионален форум.“ Цялото интервю с Елица Ненчева по време на специализираните изложения през 2013г. можете да видите тук >>>

Водещи фирми производители и дистрибутори на технологии и техники за обработка на дървесина и производство на мебели вече са потвърдили участието си в ТЕХНОМЕБЕЛ. Сред изложителите в СВЕТЪТ НА МEБЕЛИТЕ са компании, лидери в производството на луксозни класически и ретро мебели, както и специалисти в изготвянето на концептуални проекти за дома, кабинета и офиса.

И тази година съпътстващата програма на събитията обещава да бъде много интересна за всички посетители. Конкурсът „Българска мебел на годината“ отново ще излъчи и избор на посетителите. Безплатните консултации с интериорни дизайнери също ще привлекат интереса на любителите на красивия, функционален и стилен интериор.

Споделете: