През 2015 г. в район „Надежда“ на столицата ще отвори врати нова детска градина

Ще се осигурят места за 230 малки жители на София

Днес, 11 юни, започнаха строителните дейности по изграждането на нова детска градина за 8 групи в столичния район „Надежда”, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Изпълнител на строителството е Обединение „Бъдеще” ДЗЗД, а стойността на договора е 4 169 300 лв. с ДДС.

Съгласно заложените в договора срокове, новото детско заведение трябва да бъде завършено през месец февруари 2015 г.  С реализацията на обекта ще бъдат разкрити 230 нови места за прием на деца в 6 градински и 2 яслени групи.

Новоизградената детска градина ще разполага с два етажа, на които ще се помещават спални помещения, занимални и санитарни възли, плувен басейн, физкултурно-музикален салон и административни кабинети. В сутерена на сградата ще бъдат разположени кухненския блок, пералното и складовите помещения.

По проект също така ще бъде изградена общодостъпна среда чрез външна рампа и асансьор и ще бъде изпълнена вертикална планировка и озеленяване на двора. За игри на открито е предвидено изграждането и оборудването на детски площадки за всяка от 8-те групи.

От началото на годината седем от общо 17-те детски градини, предвидени за строителство от Столична община през 2013 г., са стартирали строителни дейности.

Освен новото детско заведение в “Надежда”, в момента се изпълнява изграждането на още 6 градини в столицата – по една в районите „Лозенец”, „Дружба”, „Оборище” и три в „Красно село”.

Споделете: