Строят най-голямата фитнес-площадка на открито в Стара Загора

Съоръжението ще бъде разположена в парк „Аязмото“

В старозагорския парк „Аязмото“ ще бъде изградена най-голямата фитнес-площадка на открито в България. Общата площ е  681 кв.м като модерни спортни уреди ще бъдат поставени на 235 кв.м., 195 кв. м са проектирани за алеи, а за зелени площи са предвидени 251 кв. м.

За сравнение – най-голямата досега фитнес площадка на открито е 130 кв. м и се намира пред сградата на Министерството на физическото възпитание и спорта.

Оборудването е предназначено за физически упражнения и рехабилитация. За целта ще бъдат монтирани комбиниран детски уред за деца от 6 до 12 години, както и съоръжения за възрастни и деца над 12-годишна възраст.

 

Цялата площадка за фитнес ще бъде с ударопоглъщаща каучукова настилка, за да се избегне опасността от наранявания и падания. Достъпът до нея е предвиден с алея, ще бъдат оформени зелени площи, предвижда се поставянето на пейки, кошчета за отпадъци и осветителни тела.

Първа копка на площадката ще направят в понеделник кметът на гр. Стара Загора – Живко Тодоров и изп. директор на „Мини Марица-изток“ инж. Евгени Стойков.

„Мини Марица изток“ финансира изграждането на площадката за фитнес на открито във връзка с 60-годишнината на дружеството и дългосрочната си политика за развитие на спорта и здравословния начин на живот.

Новият фитнес-комплекс е композиционно приобщен към общата визия на емблематичния за Стара Загора парк „Аязмо“.

Изпълнител на обекта е фирма „Спорт парк фитнес – България“ ООД, която към момента е единствената, която отговаря на изискванията на Българската федерация по фитнес и културизъм.

Споделете: