УниКредит Булбанк с награда за най-голям принос за доброволен труд на служителите

Отличието е за инициативата „Зелен ден на УниКредит“

На церемонията по връчването на шестите годишни награди от Българския дарителски форум, УниКредит Булбанк получи наградата за Най-голям принос за Доброволен труд на служителите, съобщиха от пресцентъра на банката.

Домакин на церемонията на „Дондуков“ 2 бе лично президентът на България г-н Росен Плевнелиев.

Журито на конкурса отличи банката за инициативата „Зелен ден на УниКредит“, в който участваха близо 300 колеги и техните семейства.

От името на банката призът получи Джорджио Равиола, директор „Вътрешен контрол“ в УниКредит Булбанк, който взе активно участие в инициативата.

Статуетката беше връчена на Джорджио Равиола от Ясен Трифонов, който е студент 1-ви курс в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност Компютърни науки, и има спечелени златен и бронзов медал на Балканиади по информатика.

При даването на наградата, Ясен Трифонов си пожела след като сега е получател на подкрепа от социално отговорни компании и фондации, след време да бъде от другата страна на корпоративната социална отговорност и сам да помага. От своя страна Джорджо Равиола прие наградата с покана към Ясен Трифонов да се присъедини към екипа на банката, която награждава за най-голям принос чрез доброволен труд на служителите.

По време на „Зеления ден“ през октомври 2011 г. близо 300 служители на УниКредит Булбанк и техните семейства засадиха 1 300 върби и още около 1800 лечебни храста зърнастец в Парк Витоша.

През тази година УниКредит Булбанк също организира „Зеления ден“ за почистване на Витоша в подкрепа на националната кампания на бТВ „Да изчистим България“.

Инициативите са част от Националната зелена програма на УниКредит Булбанк, в рамките на която всяка година банката реализира еко проекти.

При старта на програмата през 2008 г. бяха засадени близо 400 дка гори край Стара Загора и бяха възстановени над 30 км. основни туристически алеи във Витоша – от х. “Алеко” до с. Бистрица по Янчовска и Бистришка река.

През 2009 г. банката финансира възстановяването на еко пътека край село Борино, до скалния феномен Дяволския мост.

През 2010 г. УниКредит Булбанк, заедно с Фондация Помощ за благотворителността в България, организира конкурс за еко проект, спечелен от Националната асоциация на парковете – така банката финансира с 5 хил. лева купуването на фотокапани, с които да бъдат наблюдавани животинските видове и да бъдат очертани местообитанията им в шест парка.

Едновременно с това през миналата година банката започна и мащабна кампания за отказване от хартиените извлечения и замяната им с електронни. Заедно с това за рекламните материали вече се използа само рециклирана хартия.

УниКредит Булбанк поетапно започна поставянето на стойки за велосипеди  пред филиалите си, за да насърчи служителите да използват този начин на придвижване до работните си места.

Споделете: