УниКредит Булбанк откри първия банков филиал за жени в София

Близо 54% от депозитите принадлежат на жени!

По данни на УниКредит Булбанк, близо 54% от депозитите, открити в банката, принадлежат на жени, а мъжете имат преобладаващ дял в кредитните карти – 53%. Това  съобщиха от пресцентъра на УниКредит Булбанк.

„Твърдението, че жените харчат спестените от мъжете пари, е на път да отиде в историята“, коментира Паскуале Джaмбои, директор „Банкиране на дребно“ в УниКредит Булбанк. Според него благодарение на силните си страни в бизнеса и личния живот все повече български дами държат финансите в собствените си ръце.

За да отговори на все по-големия интерес на жените към банковите услуги, както и на техните индивидуални нужди, УниКредит Булбанк откри първия специален банков филиал за жени в София и 13 специализирани зони за обслужване в по-големите си клонове в страната  – в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе, Велико Търново, Благоевград.

Специализираният филиал в София е с уникален и модерен интериор и се намира на ул.“Алабин“ №58. Оборудван е и с детски кът, където майките с малки деца могат спокойно да изчакат срещата си и да намерят достатъчно забавления за малките посетители.

В същото време от началото на годината УниКредит Булбанк предлага продуктова линия с марка “Donna”, специално разработена за жените. Серията продукти включва депозит, потребителски кредит, инвестиционен заем, кредитна карта, дебитна карта, лизинг за автомобил.

Съществено предимство за клиентките на банката е участието им в дамския клуб „Donna”.

„Картите Donna са създадени специално за начина на живот и нуждите на съвременната жена, като в същото време те предоставят и нови възможности, както за използване на много отстъпки, така и за подпомагане на различни социални каузи“, обясни още Паскуале Джамбои.

Той каза още, че вярва, че всички жени, които са майки или бъдещи майки, ще се радват да имат възможността по един бърз и удобен начин за тях да направят дарение за децата в нужда.

С издаването на кредитна или дебитна карта Donna всяка дама получава специален каталог с богат избор от заведения, магазини, хотели, туристически агенции и други, където жените могат да се възползват от отстъпки между 5 и 40%.

Всеки един от продуктите предлага преференциални условия през първите три години от майчинството, а процент от платените лихви и такси по тях се предоставят за подпомагане на социалните каузи в сайта www.save-darina.org.

Парите се разпределят по равно всеки месец между актуалните каузи в сайта. Към момента УниКредит Булбанк е дарила 18 хил. лв. за каузите на сайта www.savedarina.org. Продуктите Donna могат да бъдат намерени в цялата клонова мрежа на УниКредит Булбанк.

Пазарен анализ

Броят на жените, използващи кредитни карти, е нараснал с 47% за две години до 27.3 хил., става ясно още от данните на УниКредит Булбанк. Увеличение се наблюдава и при изтеглените ипотечни кредити от жени, макар и с доста по-скромните 9%.

В същото време със 7% е намалял броят на дамите, взели потребителски кредит през последните две години. Така през 2010 г. малко над 30 хил. от жените – клиенти на УниКредит Булбанк, са използвали такъв вид заем, докато през тази година жените използващи този продукт са намалели до – около 28 хил.

За периода 2010-2012 г. близо 12% повече жени са си открили депозит в УниКредит Булбанк и към момента те са 93 хил. Дебитните карти на дамите за същия период в банката са нараснали с 44%, като достигат 342 хил. За последните две години разплащателните сметки, издадени на името на жени, са се увеличили с 55% до малко над 416 хил.

Към момента дамите имат по-голям дял и сред активните клиенти на банката – 52%, като основна част от тях са в най-дееспособния си период между 25 и 55 години. Жените, използващи банково обслужване под 25 годишна възраст,  са едва 8%.

 

Споделете: